Schrijfactie Amnesty International
Eritrea: 22-jarige al 6 jaar in geheime gevangenis

Ciham Ali Ahmed wordt al ruim zes jaar vastgehouden op een geheime locatie. Ze is nergens voor aangeklaagd. Naar alle waarschijnlijkheid proberen de Eritrese autoriteiten Cihams vader te straffen. Ze denken dat hij betrokken was bij een poging de regering omver te werpen.

Wat kun jij doen?
Schrijf vóór 1 juli 2019 een brief naar de autoriteiten van Eritrea. Roep hen op Ciham onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.
Vastgehouden om vader te straffen
Ciham werd op 8 december 2012 opgepakt toen ze Eritrea probeerde te verlaten zonder toestemming van de overheid. Ze was toen vijftien jaar oud. Normaal gesproken zou ze hiervoor een celstraf van zes maanden krijgen. Naar alle waarschijnlijk zit Ciham nog altijd vast omdat de autoriteiten haar vader willen straffen. Haar vader was voormalig minister van Informatie in Eritrea. Hij wordt er van verdacht een groep militairen in 2013 te hebben geholpen die een staatsgreep wilden plegen.
Eritrea kent een verplichte diensttijd, ook voor meisjes, die tientallen jaren duurt en neerkomt op gedwongen arbeid. Daarom proberen veel mensen, vooral jongeren zoals Ciham, het land te ontvluchten.
namens de ZWO commissie, Robbert van Hell