Vrijdagavondactiviteit

Eén van de effecten van de Openingsweek is het fenomeen Vrijdagavondactiviteit.
Dit kan zijn een lezing, of een concert, een korte cursus, een informatie/discussieavond over een actueel maatschappelijk onderwerp, euthanasie misschien of, heel anders, oefenen voor de eerstvolgende Drakenbootrace.
Het kunnen dus echt allerlei bezigheden zijn die de organisatoren of toekomstige deelnemers samen bedenken en zinvol of leuk of beiden vinden. Werelds, religieus, sportief, creatief, informatief, hoe dan ook, wat dan ook.
Ik heb zelfs vernomen dat er een initiatief is voor een kloosterbierproeverij met mogelijk een lezing over de ontwikkeling van het Zuid-Nederlandse kloosterleven…..
Karakteristiek voor de avonden is dat de activiteit voorafgegaan wordt door een gemeenschappelijke
maaltijd. Dit om elkaar beter te leren kennen en de gemeenschapszin binnen onze kerk te bevorderen.
In de Bijbel gaat het vaak over eten waarbij ook zelden wijn ontbreekt. Voor zover we ons dat niet realiseerden, hebben we ook dit tijdens de Openingsweek kunnen opsteken.

Vrijdag 8 december is de eerste Vrijdagavondactiviteit.
Tussen 18.00-18.30 uur komen we samen in de hal van de kerk. Daar gebruiken we de maaltijd. Iedereen neemt hiervoor zijn/haar eigen eten mee, mogelijk een beetje meer zodat je kunt delen met iemand die het vergeten is. Er zijn slechts beperkte opwarmmogelijkheden, houdt daar rekening mee. Samen zorgen we dat de boel ook weer netjes opgeruimd wordt.

Rond 20.00 uur volgt dan de lezing. Deze gaat over Antarctica, een continent “dat je niet koud laat”, ondanks het feit dat velen daar anders over denken. En ik meen het een beetje te kunnen weten, want ik ben er verschillende keren geweest. Graag deel ik met jullie foto’s en allerlei wetenswaardigheden van dit fascinerende continent. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot vragen stellen.
De avond zal rond 22.30 uur eindigen, denk ik.
Noteer alvast in je agenda: Vrijdagavondactiviteit, 8 december, 18.00 uur, Antarctica
Tot dan!

Jan van de Kuinder