GGG groep van de donderdag

Afgelopen avond had wat afzeggingen, zodat we met zes personen waren.
Dat remt de diepgang zeker niet.
Er is wat gereserveerdheid hier en daar om lief en vooral leed te delen, wie ben ik om daar aandacht voor te vragen? En wie wil ik laten kijken naar mijn pijn?
Toch is ook dat kostbaar en goed om te doen.
Vervolgens leren we uit Jozua 5 en 6 wat 'met de ban slaan' is (ook bejaarden en kinderen doden) en niemand vindt die tekst makkelijk.
Lofliederen en juichen voor God nog voordat de obstakels uit ons leven zijn opgeruimd, is een passage die we meer kunnen verbinden met ons persoonlijke leven. Daarbij is het goed om met elkaar te delen dat niet alles zomaar gaat.
Dan is er altijd wel iemand die het belangrijk vind om het officiële gedeelte ook echt rond tienen te laten stoppen.
Nieuwe adres voor de volgende keer, wie wil dan de avond leiden? Gebed, en het alledaagse leven weer in.
Jan van den Pol