Wandelen met elkaar

Wandelen is momenteel één van de weinige dingen die we kunnen doen, maar belangrijker nog, samen kunnen doen. Geen terrassen open, winkelen is beperkt, daarom gisteren maar eens even een tuincentrum in Putten en Nijkerk bezocht.
Wat een keuzes en een pracht aan planten, struiken en bloemen. Veel moeilijk namen, zoals de Prostanthera Cuneata, ofwel de muntstruik, en wat bloeit de mooie gele Forsythia in deze tijd van het jaar prachtig. Alles komt tot bloei, tot leven. Wat is de natuur mooi.
Deze week kwam ik een prachtige witte zwaan tegen, zijn witte veren omhoog, zijn statige kop met de oranje snavel. Met de bloeiende narcissen in het groene gras, de schaduw van de bomen in het water leverde dit een prachtig lenteplaatje op.

De kerkdienst op Palmpasen is afgelopen, de zon schijnt. Even wachten op mijn gast van vanmorgen voor de koffie en dan samen het ”Ommetje”. Vaak loop ik alleen, maar lang niet altijd hoor!
Deze week liep ik met Ellie, Nico en Annelies in Nijkerk en met Sietse, Agnes en Piet in Voorthuizen.
In andere plaatsen liep ik de afgelopen tijd de ”Ommetjes”, in Genemuiden, op Ameland, in Kockengen en in Vierhouten. De telefoon gaat aan, de tijd en de afstand is hierna af te lezen en je kunt de route terugzien.

Toen we afgelopen zondag net door het klaphekje waren gelopen in het ”Wilbrinkbos”, bij de bekende Voorthuizerheuveltjes, in Voorthuizen, kwamen we er twee mountainbikers tegen, een man en een vrouw. Door de zonnebril en de helm had ik ze niet herkend, maar de man riep : ”Hey Willy”. Toen hij zijn zonnebril afzette en zijn naam zei, herkende ik hem natuurlijk meteen. ”Hoi Bauke”. Samen hebben we veel diaconievergaderingen bijgewoond van de Kruiskerk. Ook vanmorgen kwamen Ellie en ik Jan en zijn vrouw, een voormalig diaken uit diezelfde tijd tegen.

Willy Klok