Tent of Nations

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto “Wij weigeren vijanden te zijn”.
Doe mee: kom op bezoek!
Reisgroepen zijn van harte welkom voor een bezoek aan Tent of Nations. Ook is Tent of Nations voortdurend op zoek naar vrijwilligers die kortere of langere tijd mee willen komen werken. Niet alleen vanwege het concrete werk, maar ook omdat hun aanwezigheid bescherming biedt. Van vrijwilligers wordt verwacht dat zij in goede fysieke conditie zijn en stevig lichamelijk werk kunnen verzetten. Tent of Nations is vooral ook blij met vrijwilligers die voor langere tijd kunnen komen.
Heb je interesse? Neem eerst even met ons contact op voordat je het aanmeldformulier op de site invult (mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 488 09 550).

Of ga mee op reis: Solidariteits- en Ontmoetingsreis van 17 – 27 oktober 2019
Wil je Israël en Palestina op een andere manier mee maken?
Doelstelling en inhoud
Deze reis biedt een breed scala aan ontmoetingen die inzicht geven in de invloed van de huidige politieke context op het dagelijks leven van mensen. We ontmoeten vertegenwoordigers van Israëlische en Palestijnse organisaties die werken voor vrede en gerechtigheid: moslims, joden en christenen. We verblijven op drie plekken: in Nazareth (Galilea), Bethlehem (West Bank) en Oost-Jeruzalem. En natuurlijk gaan we een hele dag naar Tent of Nations! Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 1 juli 2019.
Organisatie en begeleiding
De reis wordt georganiseerd en begeleid door Meta Floor. Zij werkte van 2007 – 2012 namens Kerk in Actie bij Sabeel, het Palestijnse centrum voor bevrijdingstheologie in Oost-Jeruzalem. Momenteel is zij voorzitter van Vrienden Tent of Nations, een educatieve boerderij in Bethlehem, en bestuurslid van SIVMO, het Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties.
Doelgroep
Iedereen die zich verdiepen wil in de huidige situatie in Israël/Palestina door ter plekke mensen en organisaties te ontmoeten die vanuit hun eigen betrokkenheid en inzet inzicht geven in de huidige situatie. Deelnemers hebben een flexibele en open houding en dragen op een constructieve wijze bij aan het groepsproces. Van deelnemers wordt verwacht dat zij hun ervaringen na afloop delen in hun eigen netwerk. De deelnemers hebben een goede lichamelijke conditie en (minimaal) een passieve beheersing van de Engelse taal. De groep zal uit 15 – 18 deelnemers bestaan.
Voorbereidingsbijeenkomst: vrijdagmiddag 6 september 2019 (aanwezigheid is voorwaarde om mee te kunnen met de reis)
Kosten
De prijs bedraagt € 1.495,- bij verblijf in een tweepersoonskamer. Toeslag éénpersoonskamer bedraagt  € 375,-. Deze prijs is inclusief voorbereidingsbijeenkomst & informatiemap, retourvlucht Amsterdam – Tel Aviv, Nederlandstalige begeleiding, transfers en bustochten, overnachtingen in hotels met halfpension, fooien hotel & buschauffeur, luchthavenbelasting, veiligheidsheffing en brandstofheffing. Inclusief donaties voor sprekers en gastorganisaties. Exclusief lunches, drankjes, persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering.
Informatie en aanmelding
Meer informatie bij Meta Floor, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 488 09 550. Na insturen van het aanmeldingsformulier hoor je zo spoedig mogelijk of je mee kunt met de reis. De aanmelding is definitief wanneer er hierna een aanbetaling van € 500,- wordt gedaan.

Definitieve opgave uiterlijk 1 juli 2019. Wacht echter niet te lang met aanmelden, want de groep heeft mogelijk al eerder het maximum aantal deelnemers bereikt.
Van harte aanbevolen,
Janny en Anno Bolhuis