PinksterPuzzeltocht 31 mei 2020

 
Beste gemeenteleden,
 
Aanstaande zondag is het zo ver! De PinksterPuzzeltocht. In deze bijzondere tijden leek het ons leuk om een activiteit te organiseren voor jong en oud. Samen in beweging en in verbinding met elkaar! Wij hebben een wandelroute van een paar kilometers rondom de kerk uitgestippeld. Onderweg kan er gezwaaid worden naar gemeenteleden die langs de route wonen, deze zijn herkenbaar aan een poster van de regenboogduif (zie achterzijde van dit Kompas). Daarnaast vind(t) u/je bij een aantal gemeenteleden een knuffel regenboogduif achter het raam. Bij deze duiven dien(t) u/ je de letter voor de slagzin te noteren. Bij elke letter staat een getal, dat is de plek van de letter in de slagzin. Tevens kan iedereen die dat leuk vindt, bij de duiven een willekeurige opdracht van de puzzeltocht doen. Bij de kerk willen we u/jullie vragen een boodschap of tekening met stoepkrijt achter te laten op de oprit.
 
Voorafgaand aan de puzzeltocht, vragen wij de kinderen om een regenboogduif te maken. De regenboogduif knutsels worden bezorgd bij gemeenteleden die in deze tijd een extra steuntje kunnen gebruiken. Kijk de vlog van Jesse Buitenhuis met Rinske van Hierden waarin het maken van de regenboogduif wordt uitgelegd. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de leukste en creatiefste regenboogduiven. Meerdere keren deelnemen is mogelijk. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 
Nog een aantal praktische zaken:
- Graag boven de geknutselde regenboogduif de volgende zin vermelden: De heilige geest helpt ons en brengt ons bij elkaar.
- Graag op de geknutselde regenboogduif je voornaam, achternaam en leeftijd vermelden voor de te winnen prijzen.
- De uiterste inleverdatum van de regenboogduif knutsel is zondag 7 juni 2020.
- De geknutselde duiven kunnen tijdens de tocht worden ingeleverd op de volgende adressen:
  o De Kruiskerk, Venestraat 44
  o Familie Doornhof, Wallerstraat 145
  o Familie Van Duinen, Brink 45
- Graag voor tijdens de puzzeltocht het volgende meenemen:
  o Geprinte route en opdrachten puzzeltocht
  o Pen/Potlood
  o 1 A4 vel papier per persoon
  o Balletje of papierprop, eventueel een rietje (zonder kan ook)
  o Stoepkrijt
  o Drinken en iets lekkers voor onderweg
 
De route en opdrachten voor de puzzeltocht is te vinden op de website van de kerk en op facebook. Mocht u/je thuis geen printer hebben, dan kun(t) u/je de route en puzzeltocht ook ophalen bij de hierboven genoemde adressen.
 
Wij hebben alles gedaan om de tocht Corona-proof te maken. U/je kunt de hele zondag of een andere dag na zondag starten, waardoor de 1,5 meter afstand houden goed mogelijk is. De knuffels en letters zullen tot en met 7 juni blijven staan. Ook kun(t) u/je op elk willekeurig punt in de route starten. Daarnaast vragen wij iedereen om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden.
 
De puzzeltocht is voor iedereen, dus geef het vooral door aan familie en vrienden, ook als ze geen lid zijn van onze kerk.
 
Wij wensen u/jullie veel succes en plezier!
 
Mocht u/je nog vragen hebben, dan zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Hartelijke groet,
Trudy, Marleen, Mirjam, Annelies, Jan-Willem, Susan, Julia, Rinske, Jesse en Annemiek

Voor de kinderen van de Kindernevendienst

 
 
 
Ook deze week weer een nieuw verhaal voor jullie. 
 
Veel mensen gaan van Jezus houden
Hand 2:1-4, 22-24 en 37-40
 
Inleiding
Denk eens aan iemand die je heel lief vindt . Misschien voel je je wel blij worden als je aan diegene denkt. Het voelt dan misschien wel of die  heel dichtbij je is. God denkt altijd aan  jou, zo komt Hij vanzelf in jouw gedachten. Je hebt Hem in je hart en gedachten nodig  om  alles te doen zoals Hij dat graag wil. God wil ook dichtbij de  vrienden van Jezus zijn. Zij mogen gaan vertellen van God en om dat te kunnen gebeurt er iets heel bijzonders, luister maar.
Het is Pinksterfeest, heel veel mensen zijn naar Jeruzalem gekomen om het te vieren. Ze komen overal vandaan, uit Israël, maar ook uit Griekenland en Egypte. De leerlingen zitten bij elkaar in huis, ze zuchten eens. Was Jezus nog maar bij hen, maar Hij is bij zijn Vader in de hemel  Nu moeten ze zélf over God en over Jezus vertellen. Dat is best lastig. Jezus had toch beloofd dat God hen daarbij zou helpen?

Plotseling klinkt er een geluid alsof het waait. Kijk nou, boven de hoofden van de vrienden lijken wel vlammetjes te branden. Schrikken ze daar niet van? Nee ze worden helemaal blij van binnen. Zomaar ineens weten ze hoe ze aan al die mensen die naar Jeruzalem zijn gekomen over Jezus moeten vertellen. Dat komt omdat de Heilige Geest , Gods Geest in hun harten is gekomen.  Ze gaan naar buiten en beginnen te praten. De mensen op het plein zijn verbaasd. De leerlingen spreken allemaal verschillende talen. Iedereen hoort in zijn eigen taal over de Here Jezus. Ze horen over de wonderen die Jezus gedaan heeft. Hoe goed Hij kon vertellen over zijn Vader in de hemel. Ze horen ook hoe de mensen Hem dood gemaakt hebben, maar dat God Hem weer levend gemaakt heeft.
Petrus vraagt de mensen in Jezus te geloven. Dat het hen spijt wat ze verkeerd gedaan hebben. Dan wordt het hun vergeven. Om te laten zien dat ze dat echt willen, mogen ze zich laten dopen. Ze zullen dan ook de Heilige Geest in hun hart krijgen. Zo horen ze echt bij Jezus. Dan is alles weer goed. Er zijn heel veel mensen die dat willen, heel dicht bij Jezus zijn. Zoveel, nog véél meer dan een kerk vol! Eigenlijk is de kerk zo ook begonnen, doordat al die mensen zich hebben laten dopen en bij de Here Jezus willen horen. Wij horen ook bij die kerk, bij alle mensen uit alle kerken op de hele wereld. Samen zijn we één grote christelijke kerk.
Ben jij ook zo blij dat je bij Jezus mag horen? Je kunt ervan zingen: Blij blij, mijn hartje is zo blij(2x), want Jezus is een vriend van mij, daarom is mijn hartje altijd blij.
 
[Deze regel wordt vervangen door het bestandsbeheer als het artikel bekeken wordt] 

Welkom!

Deze site staat vol met verschillende activiteiten speciaal voor jullie. Kom gerust eens langs en neem je vrienden mee! Er is vast wel iets voor je bij. Je bent van harte welkom!

Bij iedere activiteit staat de naam van een contactpersoon. Bel of mail gerust als je meer wilt weten. Ook als je in plaats van deelnemer bijvoorbeeld als leiding of in het bestuur iets wilt betekenen.

Jeugdteam Kinderdienst Kindernevendienst Kinderkoor kinderpastoraat 
Panta Rhei Jongerennevendienst   Huiscatechese Jeugddienstcommissie
Kampweek
Kamp Website

Ora
Ora Facebook
  GJO De Rank
De Rank Website

© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy