Vakantie Bijbelweek over Daniel

Hallo jongens en meiden.

Hebben jullie inmiddels allemaal je pakketje gekregen voor de Vakantie Bijbelweek? En heb je al gekeken wat er in zit? Ik zag een paar cocktailprikkers en bordjes met verder nog een hoop papier. Maar als je mee gaat doen met de Vakantie Bijbelweek, dan worden het allemaal leuke en mooie werkstukken. In de online shows hoor en zie je de verhalen van Daniel, een jongen die in een vreemd land moest gaan wonen en in een andere god moest gaan geloven. Daniel wilde trouw blijven aan de God van Israel, de God in wie wij nu ook nog geloven. Elke keer werd het hem lastig gemaakt, maar gelukkig hielp de Here God hem. Net zoals Hij dat nu ook nog doet.

De Vakantie Bijbelweek is een online programma met 5 shows samengesteld door Matthijs Vlaardigerbroek. Elke maandag start het programma t/m vrijdag. Het programma wordt dan wekelijks herhaald. De eerste week start op maandag 6 juli, via www.dehenkieshow.nl

In Nijkerk start de vakantie pas op 17 juli, dus misschien begin jij de Vakantie Bijbelweek pas op 20 of 27 juli. Dat is geen probleem. Jesse, je weet wel, “die Vlogger”, doet in ieder geval ook mee. Ik ben benieuwd hoor of hij net zo mooi kan knutselen als jij. Stuur als je het leuk vind een foto of filmpje van je werkstuk in naar Jesse: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de kerk wordt er de eerste zondagen van de vakantie ook aandacht besteed aan de verhalen van Daniel.

Wil je nou nog wat meer weten, kijk dan even naar het filmpje op de site van de kerk: www.kruiskerknijkerk.nl of onze facebook pagina: https://www.facebook.com/gknijkerk/
Heb je geen pakketje thuis gekregen, of wil je met je kleinkind meedoen, bel me dan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn nog een aantal pakketjes beschikbaar.

Namens het jeugdwerk, Gerry Zuur

PinksterPuzzeltocht 31 mei 2020

 
Beste mensen,
Het is zo ver! Leuk dat je meedoet met de PinksterPuzzeltocht, samen in beweging en in verbinding met elkaar! Er is een wandelroute van een paar kilometer rondom de kerk. Onderweg kan er gezwaaid worden naar gemeenteleden die langs de route wonen, deze zijn herkenbaar aan een poster van de regenboogduif (lijkt op de tekening hiernaast).
Daarnaast vind(t) u/je bij een aantal gemeenteleden een kleine knuffel regenboogduif of een grotere poster achter het raam. Bij deze duiven dien(t) u/ je de letter voor de slagzin te noteren. Bij elke letter staat een getal, dat is de plek van de letter in de slagzin. Het gaat om 43 letters. Tevens kan iedereen die dat leuk vindt, bij de knuffelduiven een willekeurige opdracht van de puzzeltocht doen. We hebben een afstreepkaart voor het geval letters nog moeilijk zijn.

We hebben besloten om het stoepkrijten op de oprit van de kerk niet door te laten gaan.
 
Er zijn leuke prijzen te winnen voor de leukste en creatiefste regenboogduiven. Meerdere keren deelnemen is mogelijk. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 
Nog een aantal praktische zaken:
- Graag boven de geknutselde regenboogduif de volgende zin vermelden: De heilige geest helpt ons en brengt ons bij elkaar.
- Graag op de geknutselde regenboogduif je voornaam, achternaam en leeftijd vermelden voor de te winnen prijzen.
- De uiterste inleverdatum van de regenboogduif knutsel is zondag 7 juni 2020.
- De geknutselde duiven graag inleveren tijdens de tocht op de volgende adressen:
  o De Kruiskerk, Venestraat 44
  o Familie Doornhof, Wallerstraat 145
  o Familie Van Duinen, Brink 45
De route, opdrachten voor de puzzeltocht en de afstreepkaart zijn hieronder downloaden en staan ook op facebook. Mocht u/je thuis geen printer hebben, dan kun(t) u/je de route en puzzeltocht ook ophalen bij de hierboven genoemde adressen.
 
- Graag voor tijdens de puzzeltocht het volgende meenemen:
  o Geprinte route en opdrachten puzzeltocht
  o Pen/Potlood
  o 1 A4 vel papier per persoon
  o Balletje of papierprop, eventueel een rietje (zonder kan ook)
  o Drinken en iets lekkers voor onderweg
 
Wij hebben alles gedaan om de tocht Corona-proof te maken. U/je kunt de hele zondag of een andere dag na zondag starten, waardoor de 1,5 meter afstand houden goed mogelijk is. De knuffels en letters zullen tot en met 7 juni blijven staan. Ook kun(t) u/je op elk willekeurig punt in de route starten. Daarnaast vragen wij iedereen om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden.
  
De puzzeltocht is voor iedereen, dus geef het vooral door aan familie en vrienden, ook als ze geen lid zijn van onze kerk.
 
Wij wensen u/jullie veel succes en plezier! Mocht u/je nog vragen hebben, dan zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Hartelijke groet,
Marleen, Mirjam, Annelies, Jan-Willem, Susan, Julia, Rinske, Jesse, Annemiek, Trudy en Rainbow de duif   
 
[Deze regel wordt vervangen door het bestandsbeheer als het artikel bekeken wordt]
 

Voor de kinderen van de Kindernevendienst

 

 

Hallo allemaal,

Deze week is het thema: David wordt geholpen door Achimelech. 
De tekening en de puzzel zijn hieronder te downloaden.

 

 

David wordt geholpen door Achimelech
1 Samuël 21
Inleiding
Anna zit in de klas. Gisteren speelde ze in de bouwhoek, maar nu is ze aan de beurt voor een werkje. Meestal vindt ze dat erg leuk, maar nu snapt ze niet wat ze moet doen. Anna roept zachtjes om de juf. Die hoort haar niet. Ze is met andere kinderen bezig. Naast Anna zitten Sep en Ghita. Zij zijn allebei druk bezig. Zij snappen het werkje wel. Anna zucht. Ze duwt het blad over de tafel. Sep kijkt op. ‘Wat is er?’ ‘Ik snap het niet.’ Zegt Anna zachtjes. ‘Kan je me helpen?’ ‘Ja hoor.’ Sep schuift zijn stoel naast die van Anna. Hij pakt haar blad en vertelt wat ze moet doen.’ Nu snapt Anna het wel. Sep heeft Anna goed geholpen. Vandaag heeft David hulp nodig. Hij is op de vlucht en kan nergens heen. Gelukkig komt hij een priester tegen die hem kan helpen.
Bijbelverhaal
David is op de vlucht voor koning Saul. Saul is jaloers op David. Hij is zo jaloers dat hij zijn speer naar David gooide. David kon de speer maar net ontwijken. Het is voor hem niet veilig om nog in het paleis te wonen. Nu is David dus op de vlucht. Hij is heel plotseling vertrokken. Hij heeft geen eten bij zich en ook geen wapen. Waar kan hij heen? Zijn vader, moeder en broers wonen ver weg. Zij kunnen hem niet helpen. David vlucht naar de stad Nob. Wanneer hij in Nob aankomt gaat hij naar de priester Achimelech. De priester kan David vast de hulp geven die hij nodig heeft. Achimelech schrikt als hij ziet dat David alleen is. Hij is bang voor David. ‘Schrik niet.’ Zegt David. ‘De koning heeft mij een geheime opdracht gegeven. Niemand mag weten wat ik ga doen.’ Dat stelt de priester een beetje gerust. David heeft honger na zijn vlucht. ‘Hebt u hier iets te eten? Geef me brood of iets anders wat u hebt.’ Achimelech antwoord: ‘Ik heb hier geen gewoon brood, alleen maar offerbroden. Die kan ik alleen maar geven als je je aan de regels van God houdt.’ David begrijpt dat. ‘Ik houd me altijd aan de regels van God.’ De priester geeft David het offerbrood. David is er blij mee. Hij heeft ontzettend honger. David heeft ook nog een wapen nodig. ‘Hebt u hier ook een wapen? Ik had geen tijd om mijn eigen wapens te pakken. De koning had haast met zijn opdracht.’ De priester antwoord: ‘U hebt Goliat verslagen. Zijn zwaard is hier. Als u wilt, kunt u dat zwaard meenemen. Iets anders is er niet.’ David neemt het zwaard aan. Hij is blij met de hulp die hij van priester Achimelech heeft gekregen. Met de broden en het zwaard vlucht David dezelfde dag nog verder weg van koning Saul. 

[Deze regel wordt vervangen door het bestandsbeheer als het artikel bekeken wordt] 
 
 

© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy