Geloven voor kinderen

Ons geloof is heel belangrijk voor ons en daarom willen we het ook overdragen aan onze en andere kinderen. Naast de kerkdiensten zijn er andere activiteiten waarin we dat proberen te doen.
Op dit deel van de site wordt daar aandacht aan besteed.

 

Huiscatechese

Catechese

2020-2021

 

Catechese kinderen aan het avondmaal 
De eerste vorm van catechese vindt plaats als de kinderen van groep 5 uitgenodigd en voorbereid worden op het meedoen aan het Heilig Avondmaal. De catechese vindt plaats in de periode van de 40-dagentijd als voorbereiding op het Heilig Avondmaal op Witte Donderdag, dan schuiven ook de kinderen van groep 5 aan. De catechese wordt verzorgd door de predikant die voorgaat in de dienst op Witte Donderdag, samen met verschillende gemeenteleden. 
 
Doorstroomdienst
De doorstroomdienst geeft vorm aan het einde van de basisschoolperiode en het begin van de middelbare school. In deze dienst nemen de kinderen van groep 8 afscheid van de kindernevendienst en stromen ze door naar de catechese. De dienst wordt voorbereid met de jongeren, leiding van groep 8 en de predikant die voorgaat in deze dienst. 
 
Catechese voor de middelbare school en 16+ 
Ook dit seizoen starten we weer met catechese voor alle klassen van de middelbare school! Wat is dan catechese? Een moeilijk woord, maar catechese is simpelweg meer leren over God, de Bijbel en geloven. Maar op een eigentijdse manier die bij jou past en samen met je vrienden! We sluiten aan bij thema’s die jij interessant vindt, maar proberen ook te laten zien dat de Bijbel toch echt wel actueel is.
 
Wil je je opgeven voor catechese? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tot ziens!

© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy