Jeugddiaconaat

Binnen het Jeugdteam willen we meer aandacht geven aan het Jeugddiaconaat. Met de kinderen en jongeren zetten we ons in voor hulp aan anderen en omzien naar elkaar.
Zo hebben we voor de kerst kaarten gemaakt met de kinderen van de kindernevendienst en de clubs. Deze kaarten hebben we bij de kerstattenties gevoegd, die werden rondgebracht in onze gemeente. Met een groep kinderen van de club hebben we kerstattenties rondgebracht.
Bij de slotactiviteit van catechisatie hebben we de jongeren een attentie aangeboden en hiermee aandacht besteed aan de 40-dagen tijd.

Tijdens de openingsweek van de nieuwe Kruiskerk organiseren we een kledingbeurs. Met de kinderen en jongeren verkopen we ingezamelde kinderkleding. De opbrengst wordt besteed aan het inrichten van de nieuwe jeugdruimte.
Een diaconale houding is iets wat we kinderen al jong kunnen leren. Jeugddiaconaat zien we dus niet als aparte activiteit, maar als een levensstijl die we bij kinderen en jongeren willen stimuleren.
We zijn bezig om nieuwe ideeën uit te werken. Heb je vragen of ideeën? Mail gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  !
Groeten van Rianne Koelewijn en Gerda de Jong

↑ Top