Agenda

Download als een iCal bestand
PCOB
Woensdag 20 September 2023, 14:00 - 16:00

pcob logo

ALS ELKE MINUUT TELT.
Op woensdagmiddag 20 september 2023 vanaf 14.00 uur is weer een bijeenkomst van de POCB afdeling Nijkerk in gebouw “De Entree” (naast de bibliotheek) Frieswijkstraat 99 in Nijkerk.
Oud-huisarts Harrie Smorenburg zal deze middag samen met Wilma Beitler vertellen over de organisatie rond en de werking van AED’s.
Jaarlijks worden er in Nederland zo ruim 15.000 mensen getroffen door een circulatiestilstand , ook wel “Hartstilstand” genoemd. Dat zijn 30 hartstilstanden per dag en kan zomaar in uw wijk zijn!!!
Door snel te handelen, hulp in te roepen en te starten met reanimeren kunnen we de schade zoveel mogelijk proberen te beperken. Meer dan de helft van de gevallen van hartfalen worden veroorzaakt door een fibrillerend hart. Het hart beweegt nog wel maar kan moeilijk op gang komen. ( te vergelijken met een lamp die gaat knipperen ) Door het toedienen van een z.g. stroomstoot met een AED defibrilleren we het hart weer. We zorgen dat het hart weer in ritme komt.
Op 20 oktober 2017 is de AED stichting Nijkerk Hoevelaken opgericht om met U, de gemeente Nijkerk en Hoevelaken Hartveilig te maken. Inmiddels is in heel Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken binnen een straal van 200 meter i.c. 6 minuten een netwerk van AED’s geplaatst en zijn vrijwilligers opgeleid om die te bedienen.
G.J.H. van den Brink

Downloaden Kruiskerk-app

t,b,v, Apple ios en Android
app store 117x35
google play 116x35