Van de diaconie

  • Inzamelingsactie Marokko
  • Vervoer naar Kerkdiensten
  • Helpdeskmedewerker gezocht
  • Kamers met Aandacht in Nijkerk
  • Midweek "ouderen in het zonnetje", 11 t/m 15 december
  • Fietsen gezocht voor Oekraïense vluchtelingen
  • Help de slachtoffers van de overstromingen in Libië

230922 inzameling marokkoInzamelingsactie Marokko

Vrijdag 8 september 2023 vond een zware aardbeving plaats in het Atlasgebergte, 80 kilometer vanaf de stad Marrakesh. Inmiddels zijn meer dan 2800 mensen omgekomen, vooral in de bergdorpen.
We leven intens mee met alle getroffenen. Naast meeleven en gebed willen we graag de actie van de Marokkaanse moskee steunen.
We vragen jullie om zondag 24 september spullen mee te nemen voor de mensen in Marokko. Er is veel nood en alle hulp is hard nodig.

Vervoer naar Kerkdiensten

Als u het fijn vindt om een kerkdienst in de kerk mee te vieren maar niet zelfstandig naar de kerk toe kunt, is er een mogelijkheid om een beroep te doen op de diaconie. U wordt voor de kerkdienst opgehaald door één van onze vrijwilligers en na de kerkdienst weer thuis gebracht.
Wilt u hier wekelijks, tijdelijk, of af en toe gebruik van maken, neem dan contact met ons op.

We doen ook een beroep op kerkleden die deze gemeenteleden willen vervoeren. Het mag wekelijks zijn, op bepaalde data of op afroep. Ook de jongeren van onze kerk kunnen zich aanmelden, er zijn ook gemeenteleden die op loopafstand van de kerk wonen.

Samen kerk, samen aan het werk!
Met vriendelijke groet,
Team Diaconie

Helpdeskmedewerker gezocht

230915 helpdeskmedewerker

230915 kamers met aandachtKamers met Aandacht in Nijkerk

De gemeente biedt een nieuwe woonoplossing voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die een
(jeugd)zorgorganisatie verlaten en niet thuis maar ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen.
Iedereen kan een kamer met aandacht aanbieden en bijna iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.
Heb je een kamer vrij?, kijk gerust op www.kamersmetaandacht.nl en meld je aan voor de onlinebijeenkomst op 5 oktober van 16.00-17.00 uur via de onderstaande link
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Team Diaconie

Midweek 'Ouderen in het zonnetje' 11 t/m 15 december

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 december 2023 kunnen 150 ouderen met een krappe beurs en/of een klein sociaal netwerk genieten van een GRATIS vakantiemidweek ‘Ouderen in het zonnetje’, georganiseerd door RCN Vakantieparken in samenwerking met Het vakantiebureau.
Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest. Mensen die het juist zo verdienen er eens lekker onbezorgd tussenuit te gaan en de eenzaamheid even te vergeten. Zij kunnen kosteloos genieten van een heerlijke midweek inclusief ontbijt, lunch, diner en diverse leuke activiteiten. Omdat de bungalows op de parken niet zijn aangepast, is het van belang dat de vakantiegasten goed ter been zijn. U kunt zich aanmelden bij de diaconie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fietsen gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Door het toegenomen aantal vluchtelingen uit Oekraïne in Nijkerk is er weer meer behoefte aan gebruikte fietsen die we aan hen kunnen uitreiken.
Er is een klein team dat de ingeleverde fietsen nakijkt en rijklaar maakt, waarbij we er wel van uit gaan dat de ingeleverde fietsen nog in redelijke staat zijn. Er is vooral behoefte aan damesfietsen en aan kinderfietsen in verschillende maten.
Dus als u nog een fiets hebt staan die niet (meer) gebruikt wordt of een te kleine fiets voor uw eigen kinderen, neem dan contact op met de coördinator van dit project Kees van der Geer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 53646455.

Help de slachtoffers van de overstromingen in Libië

Na de verwoestende aardbeving in Marokko is er in dezelfde week hartverscheurend nieuws uit Libië. Storm Daniel nam het leven van duizenden mensen en 10.000 mensen raakten vermist.
De overstromingen aan de oostkust van Libië zorgen voor een enorme ravage. De storm verwoestte huizen, dammen braken door en straten staan onder water.
De Libische Rode Halve Maan, zo heet het Rode Kruis in Libië, is met man en macht bezig met hulpverlening aan de slachtoffers.
Ze bieden medische zorg, voeren reddingsoperaties uit en helpen gezinnen bij evacuaties uit het rampgebied. De mensen in Libië hebben je hulp hard nodig.
We leven intens mee met alle getroffenen.
Voor noodhulp is vanuit het Noodfonds 1.000 euro overgemaakt door team diaconie. Maar we willen graag meer overmaken vanuit Team Kruiskerk.
Geef ook maak over op rekeningnummer NL70 RABO 0347 8094 64 of rechtstreeks op Giro 7447 o.v.v. Libië

Downloaden Kruiskerk-app

t,b,v, Apple ios en Android
app store 117x35
google play 116x35