Bijbelstudie / Alphacursus Emmaüs

Er zijn groepen gemeenteleden die gezamenlijk bijbelstudie verrichten. Officiële groepen zijn er niet. Wilt u zich aansluiten bij een bijbelstudiegroep, neem dan contact op met predikant of ouderling.

Bijbelstudie via internet

Internet biedt diverse mogelijkheden om aan bijbelstudie te doen. Hieronder een aantal links naar sites die zich richten op de bijbel:
- GospelWords
- Online Bijbel
- Biblia net
- Statenvertaling - 1
- Statenvertaling - 2
- Willibrordbijbel
- Downloadbijbel

Alphacursus: Emmaüsgangers
Ook dit seizoen bieden we een kring aan voor mensen van ca. 21-45 jaar die willen nadenken over God, geloof en kerk. Ontmoeting en onderlinge gesprekken zullen daarbij belangrijk zijn. Uiteraard is er gelegenheid om de vragen te stellen die voor jou belangrijk zijn!

De kring is voor jou bedoeld in bijvoorbeeld de volgende situaties:
- wellicht loop je al langer rond met je vragen over geloof en kerk. Deze verdiepingskring biedt jou de gelegenheid om daar mee aan de slag te gaan;
- je kunt in dit opzicht ook heel verschillend zijn als partners en het gesprek met elkaar hierover willen voeren, bijv. als voorbereiding op een huwelijk of verdieping van een relatie;
- anderen hebben mij benaderd met de vraag of hun kinderen gedoopt kunnen worden;
- voor jezelf overweeg je belijdenis of de (volwassen)doop. Maar daar wil je uiteraard eerst eens over nadenken en over praten;
- je hebt belangstelling voor het christelijk geloof maar bent er niet of nauwelijks mee bekend.

Met al dit soort vragen en overwegingen ben jij welkom bij deze kring. Opzet is elkaar komend winterseizoen (oktober t/m maart) elke 2 weken te treffen. De data bepalen we in onderling overleg. Het is ook leuk en inspirerend om af en toe samen iets teGeloof --> Verdieping --> Bijbelstudie ondernemen, en om samen te eten. Het wordt dus niet alleen een gesprekskring waarbij we alleen maar letterlijk ‘in de kring’ zitten. Het idee is deze kring de opzet te geven zoals we die kennen van de alphacursus: veel gelegenheid tot onderling gespreken, samen eten, samen dingen ondernemen.

Tot zo ver het basisidee. Spreekt dit je aan, neem dan even contact met me op. Maandagavond 24 september is er een informatieve bijeenkomst in de Kruiskerk (20.00u). Daar kun je geheel vrijblijvend je vragen stellen en je licht opsteken. Van harte welkom! Maar je mag ook contact met mij opnemen voor meer informatie.

Deze verdiepingskring is uitdrukkelijk ook bedoeld voor wie nadenkt over belijdenis, doop e/o huwelijk. Daarmee komt deze kring ook in de plaats van de belijdeniscatechisatie we jaarlijks aanboden.

↑ Top