Vorming & Toerusting

Vorming en Toerusting wil er actief aan meewerken ’t geloofsgesprek gaande te houden door het uitnodigen van sprekers, die iets te vertellen hebben over christendom, kerk- en kunstgeschiedenis, kerk en maatschappij, jodendom en kerkmuziek of het vertonen van een film en het organiseren van een excursie.
Jaarlijks wordt het programma samengesteld door een commissie bestaande uit leden van de plaatselijke rooms-katholieke kerk, de hervormde Vredeskerk en de gereformeerde kerk.
De commissie voert het beleid uit van de kerkenraad op het punt van vorming voor volwassenen.
Overige contactgegevens: Zie ledendeel website.

De adressen van de kerken waar de meeste activiteiten plaatsvinden:

St. Catharinakerk Holkerstraat 34 (Parochiehuis St. Jan, Holkerstraat 36, 3861 CE)
Vredeskerk  Van Reenenpark 23, 3862 CB
Kruiskerk  Venestraat 44, 3861 BX

Voorwoord bij het programma 2019-2020
De commissie Vorming en Toerusting van de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente Vredeskerk en de Rooms-Katholieke Kerk biedt u hierbij het programma 2019 - 2020 aan.
In de periode van eind september tot Pasen biedt het programma een diversiteit van onderwerpen: er zijn lezingen waarin Bijbel en geloof centraal staan, soms aan de hand van literatuur of kunst. Lezingen over tradities in het christendom en onderwerpen die met het jodendom of de islam te maken hebben. Soms een meer maatschappelijk thema en ook enkele avonden met muziek en een film.
De meeste avonden beginnen om 20.00 uur, koffie en thee staan
vanaf 19.45 uur voor u klaar. Vooraf aanmelden is niet nodig. De prijs is € 4,- per keer, enkele activiteiten hebben een afwijkende entreeprijs.
Wij hopen u te mogen begroeten bij onze activiteiten.
Iedereen is van harte welkom.

Programmaboekje.
De onderdelen uit het programmaboekje staan vermeld in de agenda. Het complete boekje (met uitzondering van de voorpagina) is hier te downloaden.

Kort Programmaoverzicht
Zaterdag 28 september excursie Domkerk Utrecht
Dinsdag   1 oktober er is leven vóór de dood
Woensdag   9 oktober Job