Jaarthema 2018-2019: "Een goed gesprek".

Ook onze kerk begint het nieuwe kerkenwerkseizoen in september met een startzondag. De dienstenorganisatie van de PKN reikt daarvoor dit jaar het thema 'Een goed gesprek' aan.
In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht. Dan gaat het ook over wat ons bezighoudt, bezielt. Wat we daaraan beleven en wat we daarvan door willen geven. Aan onze kinderen, aan onze vrienden en buren wellicht.
‘Een goed gesprek’ is het thema voor de startzondag 2018. Vrijwel iedere gemeente viert de start van het nieuwe kerkenwerkseizoen op een zondag in september. Er zullen gemeenten zijn die in september hun Kerkproeverijzondag houden, een zondag waarop ze iemand uitnodigen mee te gaan naar de kerk. Startzondag en Kerkproeverij vallen goed te combineren. Meer informatie over het Jaarthema, de Starzondag en de Kerkproeverij vindt u hier.

In het vervolg van het seizoen 2018 - 2019 zal dit thema steeds, op verschillende manieren, aan de orde komen.