Eerstkomende kerkdiensten

Kruiskerk - 18.30 uur - Praisedienst
Ds. Egbert Egberts m.m.v. Wakin´
Organist Dinie Jager-Raven

De eerste collecte is bestemd voor het vredeswerk (PKN).
De tweede collecte is bestemd voor de kerk.
De collecte aan de uitgang is bestemd voor onderhoud van de gebouwen.
22 september 2019 – Vredesweek.
Als vrede ver te zoeken is.
Het is Vredesweek. Helaas is vrede op veel plaatsen in de wereld ver te zoeken. Nu in Amerika wordt gesproken over het bouwen van een grensmuur, Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen en wereldwijd mensen door conicten worden verdreven, is het thema van de Vredesweek: ’Vrede verbindt over grenzen’. De Protestantse Kerk, Kerk in Actie en PAX ondersteunen initiatieven voor vrede over landsgrenzen heen, maar ook over grenzen van cultuur en religie heen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor drie van deze vredesinitiatieven.  Zo werken in Colombia vrouwelijke leiders uit verschillende kerkgenootschappen samen aan vredesopbouw na een jarenlang gewapend conict. In Nederland is er steun voor de Stichting Geloven in Samenleven, die lokaal werkt aan het verbinden van mensen van verschillende religies en het voorkomen van conicten. In Kosovo ondersteunt PAX de lokale organisatie Gemeenschapsopbouw Mitrovica waarin Albanezen en Serviërs, die de verdeeldheid zelf pijnlijk hebben ervaren, elkaar de hand weer reiken in training, scholing en gezamenlijke bedrijfjes.  Steunt u deze vredesactiviteiten in binnen- en buitenland met uw gift? Hartelijk dank.

Bij de kerkdiensten

Jongerennevendienst voor klas 1 t/m 3.
Thema:  is nog niet bekend

Kindernevendiensten: voor de groepen 1- 8
Verhaal: Eli’s zonen leven slecht. N.a.v. 1 Samuël 2:11-36.

Beeld en Geluid
Deze dienst wordt uitgezonden in beeld en geluid. Meer info in het jaarboekje pagina 26 en 27.

Zondagmorgen 22 september
Jezus en de overspelige vrouw
Zondagmorgen lezen we over de vrouw, die op heterdaad is betrapt op overspel en dan door de schriftgeleerden bij Jezus wordt gebracht. Een intrigerend verhaal dat staat opgetekend in Johannes 8: 1-11. Wat zegt Jezus tegen die schriftgeleerden? U kent vast de woorden: ‘Wie van u zonder zonde is, werpe het eerst een steen naar haar’. Woorden die gebeiteld staan in de geschiedenis. Eén van de meest geciteerde uitspraken van Jezus ook buiten de kerk. Woorden waar je niet over uitgedacht raakt.
KvdS

Zondag 22 september, de tweede dienst, Sing-In / Praisedienst
M.m.v. Wakin’
Thema: ‘Met hart en ziel!’
Gelegenheid om met elkaar te zingen – met hart en ziel! – in deze praisedienst. Fijn dat de band Wakin’ ons begeleidt. Met hen zullen we voornamelijk eigentijdse liederen uit de bundel Opwekking zingen. Er zal ook een organist in de dienst zijn om ons te begeleiden bij het zingen van meer traditionele kerkliederen uit diverse liedbundels en het liedboek. Wat mij betreft dus een mix van liederen, een beetje in de stijl van het bekende programma ‘Nederland Zingt’: Nijkerk Zingt!
Graag tot zondag!
Ds. Egbert Egberts

Opgave bediening Heilige Doop
Zondagmorgen 13 okt. is er gelegenheid om de doop te laten bedienen. Neem hiervoor s.v.p. contact op met het kerkelijk bureau e/o ondergetekende.
Ds. Egbert Egberts