Organisatie

Organisatie pastoraat. Het uitgangspunt bij het uitvoeren van het pastoraat is dat we doen wat belangrijk is met de mensen die daartoe bereid zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen basispastoraat en bijzonder pastoraat. Hoe wordt dit gedaan? De gemeente wordt georganiseerd in 3 Wijkteams met 7 clusters waar het basispastoraat wordt geregeld. Daarnaast is er een Jeugdteam en kennen we een pastoraal werker voor het ouderenpastoraat. De teams werken onder verantwoordelijkheid van de Kleine Kerkenraad. Ter verduidelijking een schets:

ORGANISATIE PASTORAAT
De gemeente is georganiseerd in  wijkteams met  clusters waar het basispastoraat wordt geregeld. Daarnaast is er een jeugdteam met kerkelijk werker voor het jongerenpastoraat en een pastoraal werker voor het ouderenpastoraat. De teams werken onder verantwoordelijkheid van de Kleine kerkenraad.

WIJKPASTORAAT
Elk wijkteam bestaat uit een predikant of kerkelijk werker, een ouderling als teamcoördinator, diakenen, ouderlingen en wijkbezoekers. De predikant of kerkelijk werker is de voorzitter van het wijkteam. De teamcoördinator is de secretaris van het wijkteam en onderhoudt o.a. contacten met het jeugdteam en de pastoraal werker ouderen. Daarnaast zorgt zij/hij voor de toerusting van de ambtsdragers en voor de organisatie van wijk brede activiteiten (bijv. groothuisbezoeken en wijkmiddagen).
De ouderlingen zijn verantwoordelijk voor de afstemming van de pastorale activiteiten binnen de wijk en leveren steun daar waar een ouderling gevraagd wordt. De diakenen doen specifiek diaconale zaken in de wijk.
De wijkbezoekers onderhouden de pastorale contacten. Dit kan variëren van het voeren van een geloofsgesprek tot het uitsluitend onderhouden van het contact of het afleggen van een attentiebezoek. Bij het begin van het seizoen worden in de wijk afspraken gemaakt over wie welke werkzaamheden verricht. Daarbij wordt gekeken naar de adressen, maar ook naar de werkzaamheden. Dit kan inhouden dat er wijkbezoekers zijn die zich specifiek richten op attentiebezoeken en anderen die zich meer richten op het geloofsgesprek.

OUDERENPASTORAAT
Het pastoraat voor de bewoners van de wooncomplexen Hazehorst, de Pol en Zilverstaete, Sparreboomstraat, Arkemheen, Beatrixflat, Oranjelaan, Willem Alexanderflat, Sint Jozef, Venepoort, Wheemplein, Poort van Nikerck en Frieswijkstraat.

JEUGDTEAM
Het Jeugdteam bestaat uit de jeugdouderlingen, een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en de
jeugdwerker. Het Jeugdteam houdt zich bezig met de grote lijnen van het jeugdwerk. We denken na over beleidszaken en toekomstplannen, waarbij we ons richten op het behouden en verbeteren van de positie van de jeugd binnen de kerk. Daarnaast organiseren we regelmatig leuke activiteiten en zijn we het aanspreekpunt voor alle jeugdwerkvormen én alle jeugd!
De voorzitter van het Jeugdteam is Nanda Tammes-van Mondfrans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De jeugdwerker is Fleur van Snippenberg. Het e-mailadres van de jeugdwerker is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over het Jeugdteam, de jeugdwerker en alle jeugdwerkvormen: zie het deel 'Jeugd' van deze site.

↑ Top