Marriage Course

Zeven avonden in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie!!
De Marriage Course (MC) kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.
De avond begint met een lekker diner voor twee. Daarna volgt er een introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van cursusleiders en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet bijvoorbeeld allebei een schema invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: "Oh, denk jij zo!?" Of je herinnert je weer: 'Ah, natuurlijk, dat is een verschil!'
De cursus is een leuk avondje uit. Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben. Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen. De Marriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heen gedraaid. Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. En dat heeft vaak negatieve effecten voor jezelf, je partner, eventuele kinderen, familie, enz. Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.
De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent.

In het seizoen 2018-2019 is er geen cursus voorzien. Mocht u toch belangstelling hebben, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met Henk en Marieke Hortensius, tel 033-4450795 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Marriage Course wordt georganiseerd door Harm en Ineke Folkerts, Henk en Marieke Hortensius, Jan en Marry Kerssies, Jan Willem en Nienke Overvliet, Bart en Maijke Vos.

Marriage Course 2016

Een heel oud echtpaar ging naar bed;
op 't kastje twee bakjes met tanden.
Vol liefde keek de man naar zijn vrouw
en streelde haar rimp'lige handen.

Hij zei: "Al meer dan zestig jaar
zijn wij gelukkig meid!
Geloof je me, wanneer ik zeg,
ik wil je voor een miljoen niet kwijt?"

"Dat weet ik jongen", zei zijn vrouw;
"ook jij bent niet te koop
en zelfs nog niet voor twee miljoen,
dat is een hele hoop!"

Zo lagen ze daar tesaam
op 't randje van hun leven!
Twee mensen die elkaar
Zoveel hadden gegeven!

Ze zeiden: "Welterusten hoor!"
En gaven elkaar een zoen.
Zij fluisterde "is de deur op slot?
want hier ligt voor drie miljoen!!"

Dit gedichtje ging een tijdje geleden rond op Facebook. Mooi toch als je zo samen oud wordt. Wie wil dat niet?
De Marriage Course kan daar misschien iets aan bijdragen.
De nieuwe cursus start op vrijdag 15 januari 2016 en er is nog plaats voor 5 stellen. Dus geef je snel op!
Dat kan via de website www.marriagecourse.gk-nijkerk.nl. Of telefonisch bij Henk en Marieke Hortensius, tel. 033-4450795.
Jullie zijn van harte welkom!

Nienke Overvliet

↑ Top