Wereldwijd verbonden - Week 42: 13-19 oktober 2019

Wereldwijd verbonden - Week 42: 13-19 oktober 2019   Bangladesh, Bhutan en Nepal Bangladesh is…

Lees meer..

Wereldwijd verbonden - Week 41: 6-12 oktober 2019

Wereldwijd verbonden - Week 41: 6-12 oktober 2019   Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Mongolië, Tadzjikistan, Turkmenistan…

Lees meer..

Spasieba! Bedankt!

Spasieba! Bedankt! Vorige week zijn wij, in samenwerking met de Stichting Kinderhulp Tsernobyl Nijkerk, in…

Lees meer..

Collecte Noodhulp voor slachtoffers cycloon Idai Zuidoost-Afrika

Collecte Noodhulp voor slachtoffers cycloon Idai Zuidoost-Afrika Afgelopen zondag is er gecollecteerd voor Noodhulp voor…

Lees meer..

Wereldwinkel

Vitrine Wereldwinkel De vitrine van de Wereldwinkel in de Kruiskerk is inmiddels weer opnieuw ingericht…

Lees meer..

Diaconale arbeid

In de kerkorde wordt verwoord dat het diaconaat een onmisbaar onderdeel is van de gemeente. In de vier Evangeliën lezen wij dat Jezus Christus niet alleen zijn boodschap verkondigde,  maar ook bewogen was met de mensen en hen hielp. Diaconaat is dus niet iets van de diakenen, maar van de gehele gemeente. De gemeente is, althans behoort dat volgens de kerkorde te zijn: een diaconale gemeenschap.
 
“Met elkaar samen voor een ander”
 
De Missie en Visie, het beleid, het overzicht van de activiteiten en de werkwijze van de diaconie zijn beschreven in het Beleids-  en Jaarplan van de diaconie.
Belangstellende gemeenteleden kunnen een exemplaar bij de secretaris opvragen.
Hieronder staat een overzicht van diakenen die als contactpersonen verbonden zijn aan een functie/diaconale taak.  Bij vragen en bij op- of aanmerkingen kunt u contact opnemen met deze bestuursleden of contactpersonen.
De diakenen vergaderen de tweede donderdag van de maand om 19.30.
 
Missie
In de wereld zijn veel mensen die moeilijkheden ondervinden bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten en taken. Armoede en het beheren van de financiën zijn voor de diaconie aandachtspunten waarin zij een taak kan hebben. Deze taak kan bestaan uit financiële en sociale ondersteuning. Dit alles in lijn met de kerkorde. De diaconie wil daarom meer zichtbaar en bereikbaar zijn.
Visie
Helpen waar geen helper is, in de kerkelijke en burgerlijke gemeente en in de rest van de wereld. We zijn herkenbaar in wat we als diaconie kunnen bieden en de diaconie is een vertrouwd aanspreekpunt voor de kerkelijke en burgerlijke gemeente. De diakenen hebben een voortrekkersrol, ze geven de gemeente de middelen en voorbeelden om dit handen en voeten te geven.
  
 
Contact gegevens Diaconie
Diaconie Gereformeerde kerk
Venestraat 44 
3861 BX Nijkerk
 
Website: www.kruiskerknijkerk.nl/diaconie
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
IBAN: NL70 RABO 0347 8094 64