Download als een iCal bestand
PCOB
Woensdag, 20. Maart 2019, 14:00 - 16:30

Gevangenenzorg in Nederland bij de PCOB
Gevangenenzorg Nederland is uitgenodigd om hun activiteiten in het gevangeniswezen bij de PCOB te komen vertellen. Gevangenenzorg denkt mee over wensen en mogelijkheden voor ex-gevangenen. Bijvoorbeeld op het gebied van werk na detentie; daarnaast geven ze sollicitatie tips en advies. Ook na de start bij een nieuwe werkgever blijft het contact nog doorlopen, zodat een ex-gevangene er niet alleen voor staat.
Welke baan is mogelijk ? Wat voor werk past bij hen? Hoe werkt solliciteren? Hoe maak ik een C.V.? Wat vertel ik over mijn detentie? Welk salaris kan ik verwachten? Waar vind ik een baan? Met het vinden van antwoorden op deze vragen helpt Gevangenenzorg  de ex-gevangenen.
Kerk & detentie, en dan
Detentie, het lijkt soms ver van een geloofsgemeenschap af te staan. Maar soms komen gemeenteleden in aanraking met Justitie. Het gaat soms om ernstige feiten, waarbij ook één of meerdere slachtoffers betrokken kunnen zijn. De consequenties voor slachtoffers, verdachten en betrokken families kunnen groot zijn. Kan je als gemeentelid, predikant of ambtsdrager op bezoek gaan in de gevangenis. Op al deze situaties kan een beroep gedaan op Gevangenenzorg Nederland. Er wordt hierop ingegaan tijdens de presentatie. Het belooft een interessante middag te worden. De bijeenkomst is op woensdagmiddag 20 maart a.s.in de “Entree” naast de bibliotheek.Inloop 13.45 uur, aanvang 14.15 uur. Iedereen is van harte welkom.