Download als een iCal bestand
Christelijk Oratorium Vereniging
Zaterdag, 30. Maart 2019, 20:00 - 22:00
Christelijk Oratorium Vereniging Noord-West Veluwe zingt het Stabat Mater van J. Haydn en Vesperae Solennes de Dominica van W.A. Mozart

Op zaterdag 30 maart wordt in de Immanuelkerk te Ermelo door COV Noord-West Veluwe het Stabat Mater van J.Haydn en het Vesperae Solennes de Dominica van W.A.Mozart uitgevoerd.
Adres: Immanuelkerk: Stationslaan 137, Ermelo.
Aanvang: 20.00 uur. Kerk open: 19.30 uur.

Medewerkenden:
Algehele leiding: Jurriaan Grootes; sopraan: Gusanne van den Brink; alt: Eske Tibben
Tenor: Eric Jansen; bas: Nanco de Vries; koor en orkest: COV Noord-West Veluwe.

In 1767 componeerde Haydn het Stabat Mater. De tekst komt van een middeleeuws gedicht, Stabat Mater Dolorosa (De moeder stond bedroefd). Haydn schreef dit werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag.
Het gaat om het meevoelen met Maria onder het kruis. De vrome componist wist de ernst van het onderwerp van het begin tot het einde te verklanken. En toch is het geen al te dramatisch werk. Medeleven klinkt in het opgewekte deel Eia Mater en het eindigt met de vreugden van het paradijs.

De Vesperae de Solennes de Dominika schreef Mozart in één van zijn laatste jaren in Salzburg. De Vesper bestaat uit de psalmen 110, 111, 112, 113 en 116 en uit het Magnificat.
Deze psalmen spreken van de grootsheid Gods en van dank. Mozart weet dat prachtig in muziek vorm te geven.
Voor meer informatie: www.cov-nwveluwe.nl

Voor het bestellen van kaarten: www.cov-nwveluwe.nl, doorklikken naar - Kaarten bestellen -  of op 30 maart avonds in de kerk.
Prijzen: zaal € 25,00, jongeren tot 18 jaar € 10,00.