Kerkdiensten in Coronatijd - mei 2021.

Het CIO (Contact in Overheidszaken; de koepelorganisatie van kerken die het gesprek voert met de overheid) en minister Grapperhaus hebben op 23 april samen verkend wat de versoepelingen die dinsdag 20 april zijn aangekondigd, betekenen voor de toepassing van de routekaart voor kerken, die op 22 maart jongstleden is gepubliceerd. Het CIO was In overleg met minister Grapperhaus al tot de conclusie gekomen dat het mogelijk was om kerkdiensten te houden met 30 kerkgangers (exclusief medewerkers).
Er is nu echter ook gesproken over maatwerk voor grotere kerkgebouwen
Voor grotere kerkgebouwen met meer dan 300 reguliere zitplaatsen geef de routekaart voor kerken de mogelijkheid om in de fase zeer ernstig (zonder verzwaring) maximaal 10% van de zitplaatsen te benutten met inachtneming van de voor deze gebouwen geldende protocollen.
Voor onze kerk houdt dit in dat er bij kerkdiensten ruim 85 mensen aanwezig zouden mogen zijn. Het moderamen heeft besloten om, naast de medewerkers, 70 kerkgangers toe te laten bij de diensten. Wij zijn blij met deze versoepeling en heten geïnteresseerden graag welkom. Meldt u zich aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..