Recente corona persconferenties.

Naar aanleiding van de persconferenties is een aantal maatregelen getroffen om de veiligheid in de kerk te vergroten. Verdere verscherpingen naar aanleiding van de 2e persconferentie van 12 november bleken niet nodig te zijn.

De kerkdiensten
De regels voor de kerkdienst staan bij “Komende diensten”. Hierbij toch kort iets over de achtergrond.
Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld. Diegenen die zich aangemeld hebben, hebben voorrang boven diegenen die op de bonnefooi komen. De laatsten lopen het risico dat de kerk “vol” is en dat ze er niet meer bij kunnen. Daarnaast gaat de ingangscontrole sneller als men zich aangemeld heeft.
Bij het aanmelden graag vermelden: Is dit voor één specifieke dienst of kom ik in principe elke zondag. Ook graag vermelden of er kinderen bij zijn, die naar de oppas of nevendienst gaan. Elke week wordt aan de hand van de opgave bekeken of er mensen hiervoor nodig zijn. We willen de mensen van de oppas of de nevendienst niet graag voor niets laten komen. Als er niemand opgegeven wordt is er dus ook niemand voor deze kinderen.
Diegenen die zich opgeven krijgen direct te horen of ze kunnen komen. Voor de “elke zondag” aanmeldingen geldt, dat zij ook elke zondag welkom zijn. Er komen geen aparte uitnodigingen meer. Kan men toch niet komen, dan wordt men verzocht zich af te melden.
Er zijn uitzonderingen met betrekking tot voorgaande regels. Voor bijzondere diensten moet men zich apart aanmelden. Reden is dat sommige mensen daar niet naar toe gaan en anderen juist wel. Het zijn ook diensten, denk aan een kerstnachtdienst, waar veel (te veel in de ogen van corona?) belangstelling voor is. Er kunnen dan meer mensen willen komen dan er zitplaatsen zijn. In Het Kompas en op de site komt te staan welke diensten het betreft.

Bijeenkomsten.
Bij het houden van bijeenkomsten moet de organisator zich altijd afvragen of het noodzakelijk is respectievelijk op een andere manier uitgevoerd kan worden. Is het verstandig de bijeenkomst te houden. Bij deze bijeenkomsten moet de QR-code getoond worden. Daarnaast blijft afstand houden nog steeds van het grootste belang. Eén van de noodzakelijke bijeenkomsten is bijvoorbeeld het gemeenteberaad van 1 december. Op deze vergadering moeten besluiten genomen worden en uitstel van de vergadering is niet mogelijk. Deze gaat dus door. Voor andere geplande bijeenkomsten: Zie Het Kompas en de website.
Voor alles geldt: Houd je aan de regels maar gebruik daarnaast ook je gezonde verstand. Zo blijft het zo veilig mogelijk.

Normaals gevraagd: Coördinatoren. We hebben nog steeds behoefte aan extra coördinatoren. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Omdat we beginnen met een rooster tot en met december daarbij gaarne opgeven welke zon- en feestdagen u niet kunt.

Het coronateam