feed-image RSS-feed

Behoort u al tot Team Kruiskerk?

Koster
Onlangs hebben we u op de hoogte gebracht van het vertrek van Jolanda Guliker-van Dijk als koster-coördinator binnen onze kerk per 1 april 2021. Hanita Tijsseling-van de Pol heeft deze week aangegeven ook te willen stoppen per 1 september 2021; mogelijk eerder, als ze een andere leuke baan gevonden heeft. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen waar we als Kerkenraad en College van Kerkrentmeesters op moeten reageren, we moeten immers verder.
Daarom roepen we gemeenteleden op te reageren als zij belangstelling hebben voor de functie van koster van onze mooie Kruiskerk. Onze gedachten gaan uit naar twee parttimers of een koster (echtpaar) binnen een totaal van 32 uur per week. We hebben een goed werkend team van hulpkosters; de uren van onze kosters zullen daarom vooral doordeweeks worden ingevuld. Het gebruik van ons gebouw willen we in de avonden in belangrijke mate door vrijwilligers laten begeleiden. Onze kosters zullen met name overdag ingeroosterd worden. In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld bij evenementen) kan het voorkomen dat er incidenteel ook in het weekend enkele uren gewerkt moet worden. De werkzaamheden liggen op het vlak van gastvrouw/-heer, conciërge, regelen gebruik/verhuur van zalen, schoonmaak en allerlei dagelijkse zaken. In deze functie ben je ‘het gezicht’ van onze de kerk en de functie kent een grote mate van flexibiliteit.
U heeft vast wel een indruk van de werkzaamheden. De huidige medewerkers Hanita en Jolanda kunnen geïnteresseerden er natuurlijk ook veel over vertellen.
De rechtspositie en salariëring vindt plaats conform de PKN-regeling.
Heeft u belangstelling, laat ons dat dan voor 1 april a.s. weten. U kunt dat melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag met vermelding van uw ervaring en mogelijkheden in uren per week. Maar u kunt natuurlijk ook bellen naar Maarten van Dam (06-44371758).

Schoonmaak- en buffethulpen
Recent bent u door Jan van de Kuinder geïnformeerd over zijn onderzoek binnen de organisatie van onze kerk. Hij deed daarbij een oproep in het kader van “samen naar de kerk, samen aan het werk”. Mogelijk bent u nog niet als vrijwilliger aan ons Team Kruiskerk verbonden. Wij zoeken vrijwilligers als schoonmaak- en/of buffethulp. We vragen deze hulpen doordeweeks een paar uurtjes te helpen. Natuurlijk moet de klus ‘geklaard’ worden maar bovenal geeft het ook verbondenheid, wordt er veel gelachen en geeft het gezelligheid.
Schoonmaak- en buffethulpen zijn in onze optiek vrijwilligers. In bijzondere gevallen kunnen we daar met name rond schoonmaak een belastingvrije vrijwilligersvergoeding tegenoverstellen. Alhoewel het woord vrijwilliger aangeeft dat u het werk uit eigen beweging doet, is uw toezegging niet (geheel) vrijblijvend.
Wij zoeken mensen die zich verantwoordelijk voelen en graag in teamverband willen werken.

Bent u bereid mee te werken binnen dit team, dan verzoeken wij u om u voor 1 april a.s. te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook hierbij vernemen we dan graag uw mogelijkheden in uren per week/maand.

We zijn benieuwd wie ons Team Kruiskerk wil komen versterken.

Namens College van Kerkrentmeesters,
Maarten van Dam, voorzitter