Afdrukken

Werkgroep verduurzamen Kerkgebouw (OPROEP)

We hebben een prachtige Kerk. Ook de nieuwbouw voldoet in grote mate aan onze wensen. Iets waar we trots op mogen zijn.
Het College van Kerkrentmeesters ziet echter wel de noodzaak om te onderzoeken of ‘verduurzaming’ van onze kerk mogelijk is. We hebben als instituut hierin immers ook een voorbeeldfunctie. Gedacht wordt aan: (muur)isolatie, zonnepanelen etc. Onderdeel hiervan is ook de keuze van de energieleverancier. De verwarmingsketels zijn gedateerd en ook hier moet kritisch gekeken worden naar de specificaties en leveranciers. Kunnen we gebruik maken van subsidies? Zomaar wat zaken die de revue gaan passeren. En niet onbelangrijk: wat levert het aan kostenbesparing op? Onze kerk verbruikt ruim 25.000 kWh elektra per jaar en ruim 31.000m3 gas.
Het College van Kerkrentmeesters zou graag gemeenteleden betrekken bij dit boeiende traject. Daarom roept het College gemeenteleden op om in de werkgroep ‘Verduurzamen KKN’ deel te nemen.
Interesse in een projectgroep met een duidelijke opdracht? Waarin, in een relatief korte periode (september t/m november), de mouwen opgestroopt moeten worden? Wij vragen u beleefd om uw belangstelling kenbaar te maken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
College van Kerkrentmeesters

Maarten van Dam
Voorzitter