NIEUWE KOSTER

Enige tijd geleden bent u geïnformeerd over het vertrek van onze kosters Jolanda en Hanita. Wij hebben vervolgens een oproep in het Kompas gedaan om in de vacature te voorzien. Hierop hebben zich meerdere gemeenteleden gemeld. Met allen zijn gesprekken gevoerd, en is er vervolgens unaniem een keuze gemaakt.
Ik ben blij u te kunnen melden dat het College van Kerkrentmeesters per 1 juli 2021 een nieuwe koster voor onze Kruiskerk heeft gevonden en heeft benoemd, in de persoon van de heer Willem van Roemburg.

Met Willem zijn duidelijke en schriftelijke afspraken gemaakt over werkzaamheden en werktijden binnen een dienstverband van 32 uur per week. Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat zijn werkweek in de zomermaanden korter is en in de andere maanden wat langer; dit past natuurlijk beter bij de activiteiten in kerk en zalencentrum. Willem start met een tijdelijk dienstverband van 1 jaar. Vanaf 1 juli wordt hij ingewerkt door Hanita; beiden nemen in die tijd ook nog wat vakantiedagen op. Vanaf 1 september 2021 is hij het 1e aanspreekpunt.
Het CvK meent met Willem een enthousiaste en gastvrije koster gevonden te hebben; het is fijn dat de procedure zo vlot verlopen is.
Willem zal zich hieronder zelf even aan u voorstellen.

Namens het College van Kerkrentmeesters

Even voorstellen:
Bij deze wil ik mij graag even voorstellen.
Mijn naam is Willem van Roemburg, 59 jaar, een geboren en getogen Nijkerker en inmiddels 35 jaar gelukkig getrouwd met Berta.
Na een aantal andere functies in techniek en verkoop ben ik per 1 juli a.s. benoemd tot koster (coördinator) van onze Kruiskerk.
Ik zie er naar uit om samen met alle vrijwilligers er voor te zorgen dat iedereen die ons mooie kerkgebouw bezoekt, zich zoveel mogelijk thuis voelt. Ik vind het fijn dat Hanita mij nog een beetje wegwijs zal maken.
Als er vragen of suggesties zijn, laat het mij a.u.b. weten, dan proberen we samen tot een oplossing te komen. We zullen elkaar in de komende tijd vast en zeker beter leren kennen. Ik mag dan een beetje sturing aan het geheel gaan geven, maar alleen samen kunnen we onze kerk nog mooier maken.

Graag tot ziens, met hartelijke groet,
Willem van Roemburg.