Nieuwe predikant

Bekendmaking voorgedragen kandidaat voor beroep predikant
Op woensdag 30 juni heeft de kerkenraad van de Kruiskerk unaniem besloten het advies van de beroepingscommissie over te nemen om ds. Rianne van der Nagel-Meter te beroepen als predikant in de Kruiskerk.
Ds. Rianne van der Nagel-Meter is 36 jaar, getrouwd en heeft zoontjes van 6 en 2 jaar. Zij is geboren in Nijkerk en opgegroeid in Putten. Momenteel is zij predikant in ’t Kruispunt in Linschoten. Via 't Kruispunt - Kerkdienstgemist.nl is een dienst te bekijken waarin zij voorgaat.

Gemeenteberaad 7 juli
Op woensdag 7 juli 2021 wordt de gemeente gehoord in een gemeenteberaad. De gemeente kan dan vragen stellen over de gevolgde procedure.
Gemeenteleden dienen zich voor het gemeenteberaad aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22619706 (ook kunnen vragen via die kanalen ingediend worden).
Nadat de gemeente is gehoord, zal de kerkenraad het officiële beroep uitbrengen.
De kandidaat heeft na het uitbrengen van het beroep drie weken de tijd om het beroep te aanvaarden.

Brief beroepingscommissie aan de kerkenraad

Nijkerk, 18 juni 2021

Geachte leden van de kerkenraad van de Kruiskerk Nijkerk,
Graag adviseert de beroepingscommissie van de Kruiskerk unaniem om ds. Rianne van der Nagel – Meter te beroepen als nieuwe predikant voor 0,8 fte .

Gevolgde procedure
Allereerst heeft de beroepingscommissie de cursus van de PKN voor het beroepingswerk gevolgd. Vervolgens is gewerkt aan het profiel voor de nieuwe predikant en na instemming van de kerkenraad is de vacature geplaatst op de website van de PKN en bij Reliwerk. Daarnaast zijn de voorgedragen predikanten vanuit de gemeente én de door de PKN aangedragen predikanten uit de mobiliteitspool benaderd.

De beroepingscommissie heeft 21 brieven van predikanten mogen ontvangen die aangaven mogelijk te passen bij het door de kerkenraad vastgestelde profiel. Van deze 21 kandidaten heeft de beroepingscommissie vijf predikanten gesproken en vervolgens daarvan drie predikanten ‘gehoord’. Doordat vele diensten online beschikbaar zijn, was het mogelijk om als voltallige beroepingscommissie naar dezelfde diensten te kijken en luisteren.

Op basis van het eerste gesprek en het ‘horen’ is besloten om met ds. Rianne van der Nagel – Meter verder te spreken. Zij is vervolgens voor een tweede gesprek met de hele commissie uitgenodigd. In dit gesprek was er veel ruimte om van gedachten te wisselen over de mooie punten van onze gemeente en de uitdagingen die worden gezien. Wij denken dat we als commissie een goed beeld hebben kunnen vormen van ds. Rianne van der Nagel – Meter en dragen haar met veel enthousiasme en overtuiging voor.

Waarom past ds. Rianne van der Nagel – Meter bij het gestelde profiel?
- Zij erkent Jezus als haar verlosser
- Zij is actief, inspirerend en kan zaken serieus, maar ook met humor, benaderen
- Zij is open, empathisch, evenwichtig, zelfbewust, vertrouwenwekkend en betrokken
- Zij kan de Bijbelse boodschap op een eigentijdse en prikkelende manier overbrengen en toepassen op het leven van vandaag
- Zij betrekt jeugd (en hun ouders) bij het kerkelijk leven
- Zij houdt van uiteenlopende muzikale invullingen van erediensten
- Zij heeft een vaste overtuiging en weet dit over te brengen op anderen

Waar nodig kan de kerkenraad nadere informatie vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zijn wij uiteraard bereid om een toelichting te geven.
Met dit advies hoopt de beroepingscommissie haar taak voor de Kruiskerk, die zij met veel plezier vervuld heeft, af te ronden.

Met vriendelijke groet,

Beroepingscommissie Kruiskerk 2021:
Ronald Bokkers,
Anneloes Dekker,
Annette de Groot -Baars,
Anneke van den Pol – Grevelink, secretaris,
Ad Pontier, voorzitter,
Ruth Schipper-Bouwstra,
Erik Vedder,
Annemiek Wennekes- Mollema.

Filmpje waarin de nieuwe predikant zich voorsteld: