Het vakantiebureau.

De Protestantse Kerk Nederland (PKN) ondersteunt het organiseren van vakanties voor senioren en mensen met een zorgvraag. Dit is ondergebracht bij Hetvakantiebureau.nl die samenwerkt met “Bijzondere vakanties” zodat er nog meer diversiteit in aanbod is.
Voor 2021 is er een gids waarin u het totale aanbod vindt.
U kunt kiezen uit meerdere bestemmingen in Nederland en er zijn ook mogelijkheden voor een vaarvakantie. U kunt zowel 6- als 8-daagse reizen boeken. Het aanbod in het najaar is groter omdat we dit jaar als gevolg van de corona maatregelen, waarschijnlijk pas in juni of juli gaan beginnen.

Zo maar wat reacties van vakantiegangers die eerder een week mee zijn geweest:
- “mijn vakantie was geweldig. Ik heb echt genoten van alles wat er voor georganiseerd was”
- “mijn ouders zijn weer terug van een meer dan goede vakantieweek. Ze raken er niet over uitgepraat”
- “Ik had dit al jaren eerder moeten doen”
- “Ineens was de natuur weer binnen handbereik. Wat een ontspanning”
-
Uiteraard zijn er kosten verbonden aan deze volledig verzorgde vakantieweken, maar er zijn ook mogelijkheden tot financiële ondersteuning; ook daarover is informatie opgenomen in de reisgids.
Voorts worden er in samenwerking met RCN vakantieparken voor gezinnen die leven op bijstandsniveau 100 gratis vakantieweken aangeboden.

Bij de verzorging van alle vakantieweken zijn honderden vrijwilligers betrokken. Het vakantiebureau is steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers, vooral mensen met ervaring in de zorg. Maar ook voor anderen. Dus heeft u het hart op de juiste plek en biedt u graag een luisterend oor, denkt u er dan over na om eens een weekje mee te gaan.

Veel informatie is te vinden in de reisgids en op www.hetvakantiebureau.nl, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; natuurlijk kunt u ook altijd even met ons contacten.

Mieke van Hofwegen, Diaken Martha van ‘t Klooster
Vrijwilliger en contactpersoon van het
Vakantiebureau in Nijkerk