Wereldwijd verbonden - Week 18: 2 - 8 mei 2021

Ethiopië en Eritrea.
Ethiopië is het oudste onafhankelijke land van Afrika, met de langst opgetekende geschiedenis ter wereld. De Ethiopisch Orthodoxe Kerk is een volkskerk met veel aandacht voor liturgie, die van dag tot dag wisselt. Eritrea is een land in het oosten van Afrika. Het land was enkele decennia een provincie van Ethiopië, maar is sinds 1991 onafhankelijk en in 1993 ook bij de VN erkend als onafhankelijk land. Op dit moment staat het met name in het nieuws vanwege de gewelddadigheden in Tigrai.

Dank voor:
•Het getrouwe getuigenis van Ethiopische en Eritrese christenen.
•Oude tradities en nieuwe mogelijkheden om het geloof in de verrezen Christus te verkondigen.
•Hen die de armen en de hongerigen dienen.
•Injera (Ethiopisch brood) en de heerlijke saus voor vlees en groenten.

Bid voor:
•Regeringen, dat zij worden gekenmerkt door vrede en gerechtigheid.
•De grensoverschrijdende geschillen, dat zij met diplomatieke middelen in plaats van geweld worden beslecht.
•Een einde aan de gewelddadigheden in Tigrai
•Nieuwe bronnen van voedsel en drinkwater die betaalbaar kunnen worden ontwikkeld.
•Medisch personeel dat wordt opgeleid in klinieken om beschikbaar te zijn voor de mensen.
•Vluchtelingen en degenen die uit hun huizen en dorpen zijn verdreven.
•Mensen die lijden aan aids, tuberculose en andere ziekten en die geen toegang hebben tot medische zorg.

Meer informatie: Oecumenische Gebedskalender – Week 18
Zie ook het boek: Bidden om Vrede en Gerechtigheid in deze Wereld. Oecumenische Gebedskalender van de Wereldraad van Kerken. Het boek is te verkrijgen via Krista van der Wilt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de diaconie. Een inkijkexemplaar en een bestellijst liggen in de ontmoetingsruimte.