Doe mee; team diaconie daagt je uit!

Donderdag 11 november, het derde overleg met Team Diaconie van dit seizoen. We hadden een grote zaal in de kerk geregeld en onze koster zou zorgen voor thee en koffie.
Die middag kwam het volgende bericht in de Team app: 'Beste mede diakenen, laten wij vanavond voorzichtig zijn met onderling contact. Ik krijg steeds meer berichten in mijn naaste omgeving van coronabesmettingen!' Tja, wat is dan wijsheid. Als team hebben wij besloten ons overleg online te doen en de koster laten weten dat we de zaal toch niet nodig hadden.
Een zoomvergadering – zo gaat het ook!

Eén ding staat vast: corona is niet weg. We moeten alert en voorzichtig blijven. De hulp van onze kerk, team diaconie en van jou is juist nu hard nodig.
Mensen zijn bang, voelen zich eenzaam, raken hun baan kwijt, krijgen te maken met ziekte, overlijden of bijvoorbeeld een relatiebreuk. Gelukkig zijn we ook dankbaar, want er wordt nog getrouwd, een ander huis gekocht, jubilea, verjaardagen en geboortes gevierd.
Laten we niet in onze schulp kruipen!
Voorzichtig zijn maar juist nu met elkaar op zoek gaan naar hoe we met de huidige regels of de regels die komen om kunnen blijven zien naar elkaar in moeilijke of mooie tijden.

Wat zou het mooi zijn als Het Inloophuis vanaf nu inloop(t)huis zal zijn, eten bij het het Trefpunt ‘ik kom bij je koken’ wordt. ‘Bel ’n stel’ ook voor onze jongeren start met ‘app ’n stel’, GGG-gaat-online, Kliederboskerk start. Samen de dienst thuis beleven en na afloop met een thermoskan van het koffiedrinkteam en met wat lekkers van ZWO ‘heel de Kruiskerk bakt’ op pad. Laten we zwaaien naar de mensen op leeftijd die niet zoveel buiten komen en een leuk werkje van de kinderen van de Kruiskerk in de brievenbus schuiven met ons telefoonnummer zodat ze kunnen bellen. Dat jongeren van COF en Ora boodschappen gaan doen voor de mensen in quarantaine of meehelpen met het brengen van de kerstattenties.

Dus we dagen je uit; laat je overleg doorgaan en denk bij alles wat nu niet kan: hoe dan wel?
Om zo om te zien elkaar en in onderling contact elkaar op een veilige manier bemoedigen, vertellen dat God voor ons zorgt en dit samen vieren. In je buurt, je wijk, bij je sport met je vrienden. Houdt contact met je netwerk in de kerk en buiten de kerk.
Doe mee; bid voor elkaar, met elkaar. En vraag, na de standaardvraag “hoe is het”?, nog even door. We zijn gemeente in Zijn naam, waar we ook zijn.

Heb je hulp nodig? Laat het ons weten.

Team Diaconie