feed-image RSS-feed

 

Een ‘gewone’ Huiskamerdienst


Op deze mooi vrijdagmiddag staat een vaste gaste al met haar fiets aan de overkant te wachten totdat ze naar binnen kan. We zetten koffie en thee en ze begint al te ratelen.
‘Moe je is luustere, ik kreeg van de week dat "Eerst dit" appje van joe en doar wier ik zo blie van, dat ik er heerlijk van kon sloape..’
Ze vertelt verder in haar mooie platte Niekarks dat ze droomde dat ze bij de dokter kwam in Harderwijk en nog maar de helft van de medicijnen hoefde in te nemen. ‘En loat dat nu zo weze! Ik hoef echt nog maar de helft.
Ik zei tegen de specialist dat ik ervan gedroomd had en hij zei dat het een wonder was..".
‘De Heer geeft ons inderdaad soms mooie dromen die ons blij maken ’beamen we haar verhaal. ‘Zo bemoedigt Hij ons!’
Die middag stromen er nog meer vaste gasten binnen die hun opluchting uitspreken dat we in ieder geval nog tot eind van het jaar hier mogen blijven.
Dan komt er een oudere, altijd goedgemutste man, de kamer in. Hij draagt regelmatig gedichtjes voor, vaak uit eigen werk, en geeft iederéén een gepaste knuffel. Hier worden we allemaal blij van. Hij zorgt ervoor dat het gesprek weer ergens over gaat, over politiek of het geloof of gewoon: hoe is het nu met jou?
Ik pak een liederenbundel en zeg dat iederéén zijn of haar favoriet op mag geven. Als we rond zijn geweest, begint deze man spontaan met ons de Heer te danken voor dit fijne moment.
Intussen is er weer een vrouw aangeschoven. Ze zegt: ‘Er is zoiets bijzonders gebeurd! Ik pakte van de week een boekje van de plank en daar staat in dat als je depressief bent je moet gaan lofprijzen. Dat helpt je vooruit en dat ben ik gaan doen! En warempel het helpt echt!’
Een andere man komt binnen en we zien dat hij nieuwe kleding aan heeft.
‘Wat zie jij er goed uit!’ verwelkomen we hem. ‘Ja hé! ik heb 3 nieuwe stelletjes gekocht en ik ben er zó blij mee!’ Hij straalt!
Een man die onrustig steeds naar buiten loopt om te roken, vertelt dan dat hij moet afvallen en al 5 kilo kwijt is. We prijzen hem om zijn doorzettingsvermogen.
De vreugde kan niet op vandaag en we trakteren op een kop warme soep.
Met de meegebrachte cake die de vrouw van een gastheer steevast meegeeft aan haar man, wordt het samen met de WONDERLIJKE verhalen en ervaringen een feest dat we deze middagdienst hebben mogen doen!
‘s Avonds tijdens het stadsgebed voor ons geliefd Nijkerk, danken we de Heer dat Hij wonderen doet in mensenlevens en dat wij dat met hen mogen meemaken.
Nellie van den Brink - Melgers

P.S.: Zin gekregen om óók hier dienst te gaan doen? Bel 2457642!


© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy