feed-image RSS-feed

Spaaractie Veertigdagentijd

Spaaractie Veertigdagentijd 2020 in het teken van ‘Opstaan’!

Ook dit jaar houden we tijdens de Veertigdagentijd een spaar(doos)actie bestemd voor projecten van Kerk in Actie. Iedereen die wil, kan meedoen via een aangeboden spaardoosje.
Opstaan en opnieuw beginnen.
Eén van de projecten van Kerk in Actie die centraal staan in de Veertigdagentijd 2020, is het ondersteunen van Zuid-Sudanees kerken, die gevluchte inwoners helpen met overleven en opnieuw beginnen. Tijdens deze Veertigdagentijd willen we de spaaractie dan ook bestemmen voor projecten van Kerk in Actie. Ook voor kinderen in de knel en helpen met onderwijs.
Het thema voor de Veertigdagentijd dit jaar is:‘Sta op!’ Van daaruit vragen we om uw en jouw aandacht voor drie projecten; om ‘op te staan’ en hoop te bieden aan mensen die zorg nodig hebben, aan vluchtelingen, aan kinderen in de knel.
‘Overleven in een burgeroorlog in Zuid-Soedan '
In Zuid-Soedan is sprake van een menselijke ramp: een  combinatie van droogte, armoede en gewelddadige conflicten. In 2013, twee jaar na de afscheiding van het islamitische Noord-Soedan, ontstond In het christelijke Zuid-Soedan een 5 jaar durende burgeroorlog. Er zijn nu vele vluchtelingen in eigen land, onbewerkte akkers en voedseltekorten. Vooral kinderen, jongeren en vrouwen zijn de dupe.
Kerk in Actie ondersteunt Zuid-Sudanese kerken die helpen door gereedschap en zaaizaad te verstrekken. Of die vrouwen helpen, zoals met het maken van zeep, om inkomen te verdienen, onder andere voor schoolgeld voor de kinderen. Veel, vooral vrouwen en jongeren, die zich willen inzetten voor vrede en democratie krijgen daar voorlichting over.
Bouwt u mee? Iedere Zuid-Sudanese die dankzij uw steun kan opstaan uit armoede en geweld is het waard.

De andere projecten waar wij in de Veertigdagentijd uw aandacht voor vragen zijn:
o ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes in Ghana’ en:
o ‘Onderwijs geeft kansarme kinderen in India toekomst’
Over twee weken in Het Kompas leest u meer over straatmeisjes in Ghana.

Waarom?
De Veertigdagentijd is de periode voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus én bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg.
'Sta op!' riep Jezus tegen zieken. We leven toe naar het feest van de opstanding. Jezus gaf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Jezus geeft ons nieuwe hoop.
In deze Veertigdagentijd willen we met deze spaaractie ook nieuwe hoop bieden. Aan vluchtelingen in Zuid-Soedan, straatmeisjes in Ghana en kansarme ‘Dalit’-kinderen in India. Zodat ook zij nieuwe hoop krijgen en door kunnen gaan. Helpt u mee?

Hoe? Spaardoosjes!
Wij nodigen u uit ook dit jaar weer met ons mee te sparen.
Komende zondag en de week erna worden de spaardozen na de dienst uitgedeeld in de kerk. Op 1e Paasdag kunnen ze weer worden ingeleverd. Spaart u allen mee?

Hartelijke groet van de ZWO commissie,
Rob van Manen