Inzamelingsactie

Waarom weggooien wat nog van waarde is? Heeft u oude mobieltjes, lege cartridges of oude ansichtkaarten en postzegels? Zamel ze in voor het werk van Kerk in Actie. Daarmee kunnen we samen nog meer mensen in de wereld een mooie toekomst geven.

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten
U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.
NB. Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.
Zelfgemaakte kaarten
Deze kaarten worden verkocht als materiaal voor weer nieuwe zelfgemaakte kaarten
Oude mobieltjes, cartridges en toners
Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden. Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko, ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding. U kunt ze deponeren in de groene inzamelbox in de ontmoetingsruimte van de kerk.
Buitenlands en oud Nederlands geld
U kunt buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen voor Kerk in Actie. Ze verkopen die aan banken, handelaars en verzamelaars.

Waar kunt u inleveren?
U kunt postzegels, kaarten, oude mobieltjes en cartridges en geld inleveren in de inzamelbox in de ontmoetingsruimte van de Kruiskerk. De kerk is open op maandag-, woensdag - en donderdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur.

Wat levert het op?
In 2020 was de opbrengst € 22.125,90 (€ 16.191,00 via postzegels en ansichtkaarten, € 5.824,90 via mobieltjes en cartridges, € 110,00 via muntgeld en divers). Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
Voor verdere informatie kunt u terecht bij:
Hester van Breda tel: 033 2459033