De Sponsorbingo voor ‘India in Coronatijd’– Jij doet toch ook mee?

De ZWO commissie daagt alle kinderen van 4 tot 12 jaar uit om geld op te halen voor ‘India in Coronatijd’. Wie lukt het om alle negen activiteiten uit te voeren en daarmee een volle bingokaart te halen? Door mee te doen aan de sponsorbingo draag je bij aan de noodsituatie in India. De Sponsorbingo vind plaats van 13 juni tot 30 juni. Uiteraard is er een mooie prijs voor degene met de hoogste opbrengst! De uitslag wordt bekend gemaakt op zondag 4 juli.

Hoe werkt het?
Op de sponsorbingokaart staan 9 activiteiten die horen bij 3 verschillende categorieën: maken, helpen en actie. Wanneer je een klus of actie hebt gedaan, vul je het opgehaalde bedrag in bij het bijbehorende vakje op de bingokaart. Je mag het vakje dan doorkruisen. Dat doe je bij alle 9 vakjes. Als je alle vakjes vol hebt, of als het woensdag 30 juni is geweest, dan lever je de ingevulde bingokaart in bij iemand van de ZWO commissie. Kun je door omstandigheden de invulde bingokaart met opbrengst niet inleveren maak dan een foto van je bingokaart en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het geld kan worden overgemaakt op bankrekening van de ZWO: NL 60 RABO 0347 8279 77 ovv BINGO! + je naam (voornaam, achternaam en adres). Inleveren kan tot uiterlijk vrijdag 2 juli.

Hoe kom ik aan een sponsorbingokaart?
De sponsorbingokaart is op pagina 12 van Het Kompas afgedrukt. Ook kan je de kaart digitaal van ons ontvangen. Kun je de sponsorbingokaart niet printen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam en adres. Dan zorgen wij dat er een bingokaart bij je thuis wordt bezorgd.
DOWNLOAD SPONSORKAART.

Filmpje Sponsorbingo

India in Coronatijd
Het gaat niet goed in India. Misschien heb je er wel filmpjes over gezien. Honderdduizend besmettingen per dag en overvolle ziekenhuizen. Code zwart is allang bereikt! De acute noodsituatie in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien. Het is een voorbeeld van wat er kan gebeuren als er niet sneller wordt gevaccineerd. Met het geld dat wordt opgehaald wordt er medische noodhulp verleend aan coronaslachtoffers en om de organisatie van het vaccineren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo is er grote behoefte aan zuurstof, beschermende kleding voor zorgverleners en goede vaccinatiematerialen. Help je mee om deze grote ramp zoveel mogelijk in te perken?

Groetjes de ZWO commissie,
Mirjam van Bokhorst (Scherpencamp 21)
Margreet Nonkes (Pinksterbloem 11)
Marian Lozeman (Rembrandtlaan 69)
Dianne Kooij (Bijkerkstraat 14)
Judith Elgersma (Rembrandtlaan 42)

Bakken
Bak één of meerdere taarten of cupcakes en verkoop deze. Vul vervolgens in hoeveel geld je hiermee hebt opgehaald in het vakje ‘bakken’.

Sfeerverlichting Knutselen
Versier een glazen potje en doe er een kaarsje in. Verkoop deze potjes om het licht te verspreiden. Het geldbedrag dat je ophaalt, vul je in bij het vakje ‘knutselen’.

Feestkaarten
Maak één of meerdere kaarten en verkoop deze. Denk aan een verjaardagskaart, geboortekaartje of een beterschapkaart. Vul het geldbedrag dat je hebt opgehaald in bij het vakje ‘feestkaarten’.

Auto of fiets wassen
Was één of meerdere auto’s of fietsen. Welke fiets kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Vraag een bijdrage voor jouw inzet. En vul het geldbedrag dat je hebt opgehaald in bij het vakje ‘auto of fiets wassen’.

Lege flessen
Haal lege statiegeldflessen op en lever de flessen in. Het geldbedrag dat je hiervoor krijgt, vul je in bij het vakje ‘lege flessen’.

Tuinieren
Ga lekker tuinieren! Help bijvoorbeeld de buurman bij het onkruid wieden of maai het gras van je tante. Haal op die manier geld op en vul jouw opgehaalde geldbedrag in bij het vakje ‘tuinieren’.

Optreden of tentoonstelling
Kun je goed dansen? Acteren? Ben je muzikaal of een echte kunstenaar? Geef een optreden bij jou thuis of in de omgeving, bijvoorbeeld bij de supermarkt. Je kunt ook een tentoonstelling organiseren waarbij mensen jouw kunstwerken kunnen bekijken en misschien wel kopen. Voor de entree betalen mensen geld. Vul het opgehaalde geldbedrag in bij het vakje ‘optreden of tentoonstelling’.

Sponsorloop of -wandeling
Trek je sportieve schoenen aan en houd een sponsorloop! Doe dit door bijvoorbeeld zoveel mogelijk rondjes te rennen rond jouw huis. Of laat je sponsoren voor een (lange) wandeling. Het geldbedrag dat je hiervoor krijgt, vul je in bij het vakje ‘sponsorloop of -wandeling’.

Lootje trekken
Verzamel een aantal ballonnen (biologisch afbreekbaar). Doe lootjes in de ballonnen voordat je deze opblaast. In één van de ballonnen stop je een winnend lot. Wie deze koopt, wint een prijsje. Maak daarna lintjes vast aan de ballonnen. Laat mensen een lot kopen in de vorm van een ballon. Als zij de ballon kapot maken, bekijken ze het lot. Wie weet hebben zij het winnende lot en winnen ze de prijs. Het geldbedrag dat je hebt overgehouden vul je in bij het vakje ‘lootje trekken’.