Haken  voor Het Inloophuis

Haken  voor Het Inloophuis: vierkantjes haken voor hartendekens, hoe precies??
Sandra van Rees en Cynthia Molenaar hebben alle vierkantjes die gehaakt zijn het afgelopen jaar in Het Inloophuis uitgezocht om alvast naar het verzamelpunt te brengen.
Wat is er ontzettend hard gewerkt door iedereen!
Er zijn zelfs mensen die thuis hele bergen vierkantjes haken. Heel erg hartelijk bedankt. Helaas is het ons opgevallen, dat een aantal vierkantjes niet voldoet aan de eisen van Hartendekens. Als ze daar niet aan voldoen, krijgt men ze daar niet netjes in een dekentje verwerkt. Zonde van al ons werk, en daarom bij deze nog even de eisen onder elkaar gezet. (zie hieronder)
Wij hopen dat u nog steeds met veel plezier aan de vierkantjes haakt, speciaal voor al die kinderen die het in Nederland moeilijk hebben.
Stichting Hartendekens deelt trouwens ook knuffels uit bij de dekens. Dus als u graag knuffels haakt, ook die zijn welkom! Daarvoor zijn de eisen voor garen e.d. wat meer vrij. Denkt u wel aan gevaarlijke kleine onderdelen e.d.
Dus bijvoorbeeld liever oogjes op borduren i.p.v. aannaaien!
De hartelijke groeten van de dames van de haaktafel in Het Inloophuis,
Sandra, Caroline en Cynthia

(Tekst loopt onder de foto door.)

Eigenschappen waaraan de granny’s (vierkantjes) voor Hartendekens moeten voldoen:

Garen  Aléén  ROYAL van Zeeman;
              SASKIA van de Wibra;
Dus géén andere merken acryl e.d.
Kleuren: Effen wit;  (hieraan is altijd veel behoefte!)
Effen grijs; (hieraan is altijd veel behoefte!)
Effen kleuren;
Wit met één kleur;
Grijs met één kleur;
N.B.: Dus niet twee verschillende kleuren in één vierkantje!
Afmetingen 15 cm doorsnee of:
20 cm doorsnee gemeten over de breedte van het vierkantje.
   N.B.: Meet dit nauwkeurig, want 1cm meer of minder is al niet te doen bij
            het in elkaar zetten van de dekens!

Technische eisen

HET PATROON
• Naar eigen inzicht, mits maat en kleur goed zijn, en daarbij:
• Niet beginnen met een magische ring;
• Twee of meer lossen op elke hoek, zodat de granny ook echt mooi vierkant wordt;
• Nooit eindigen met een toer halve vasten.

HET AFHECHTEN
Graag afhechten met een draad van min. 10 cm, heen en weer met een maasnaald, daarbij niet  in de laatste toer steken.