Ondersteuning Lepra Zending
ZWO ondersteunt de Lepra Zending. Via het programma Catch Them Young kunnen we er voor zorgen dat een aantal kinderen naar school kunnen en een beroep kunnen leren of kunnen gaan studeren. In 2017 hebben dankzij deze bijdrage 27 kinderen een basisschoolopleiding kunnen volgen, waarmee ze kunnen instromen bij een vervolgopleiding.
Een praktijkverhaal om duidelijk te maken hoe nodig dit programma is, is het verhaal van Rajeshwari:
Rajeshwari Rajesh Yadhav is een meisje van 21. Ze woont samen met haar ouders en een jonger zusje in Amravati. Ze studeert aan het architectuurcollege en is bezig met haar bachelor. Haar zusje zit in groep 8. Haar vader heeft een theekraampje. Hij had lepra en werd behandeld in het Kothara ziekenhuis, Omdat de diagnose zo laat is gesteld zijn z’n beide handen misvormd. Tijdens de behandeling in het ziekenhuis kon hij niet werken en was er geen inkomen voor de familie. Na de behandeling begon hij opnieuw met zijn theekraampje. Dat werd bemoeilijkt omdat de mensen bang waren voor besmetting. Hij zocht hulp bij TLM (The Leprosy Mission in India) om de scholing van zijn dochters te kunnen betalen.
Rajeshwari kreeg financiële hulp van het CTY programma. Zij deed het heel goed op school en wil graag architect worden. Dit is vooral voor meisjes heel bijzonder. Dankzij de hulp van het programma is zij toegelaten tot het architectuurcollege. De studiekosten zijn heel hoog en zij is in staat gesteld een studielening af te sluiten. Ze heeft vertrouwen in de toekomst. Haar familie is dankbaar voor de hulp die zij heeft gekregen en helpt haar zoveel mogelijk om haar droom waar te kunnen maken.
Joke Jansen