Zondagochtend 19 mei stroomde de hal van de kerk vol met enthousiaste en nieuwsgierige ouders en kinderen. Allemaal vol verwachting van wat er komen ging. Na het welkomswoord van de voorzitter van de jeugdraad konden alle kinderen aan de slag met de verschillende activiteiten. In totaal hebben 65 kinderen, samen met hun ouders, het scheppingsverhaal op een bijzondere manier beleefd. In de ene zaal konden de kinderen de zon, de maan en de sterren figuurzagen en in de hal konden de kinderen zichzelf op ware grootte over laten trekken en versieren hoe zij dachten dat ze er van binnen uitzagen. Er was een dierenparcours en met cupcakes konden de aarde, de hemel en het land gemaakt worden. Zo doorliepen de kinderen alle dagen van de schepping.
Na de activiteiten was er een gezamenlijk moment in de kerkzaal waar dominee Egberts de kinderen en ouders meer vertelde over het scheppingsverhaal. Ook hier hadden de kinderen een belangrijke rol en was er veel interactie. Als afsluiting waren er heerlijke pannenkoeken.
Na afloop waren er veel enthousiaste en positieve reacties op deze manier van kerk zijn. We mogen denk ik wel zeggen dat deze eerste Kliederkerk een groot succes was!
Dank aan alle hulptroepen! Na de zomer willen we weer een Kliederkerk organiseren en we hopen jullie dan allemaal weer te zien!
Mirjam, Miranda, Jantine, Heleen, Lemka, Karin en Egbert