Advent project kindernevendienst

Tel je mee?
Misschien vraag je je wel eens af: Tel ik eigenlijk wel mee? Doe ik ertoe, ook als ik niet rijk, knap, beroemd, machtig of slim ben? Als ik geen duizenden volgers heb op social media?

De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. In de weken van advent en Kerst lezen we in de Bijbel over personen die in de ogen van anderen misschien niet veel voorstelden, maar die van God een belangrijke taak of een bijzondere rol kregen.

Het verhaal van vorige week ging over de tijd toen Jezus nog niet geboren was. Het verhaal van deze week speelt zich een tijdje later af, als Jezus al een man is.

Wie is de belangrijkste?
Marcus 9:33-37
Jezus vertelt zijn vrienden, dat hij binnenkort gevangengenomen zal worden. Hij zegt: de mensen zullen me doden, maar na drie dagen zal Ik weer opstaan uit de dood. De vrienden van Jezus willen hier niet over praten. Ze willen er niet eens aan denken, over zulke erge dingen.
Ze denken liever aan iets anders. Bijvoorbeeld aan……wie van hen het belangrijkste is!

VOOR DE OUDERS: Materiaal om te printen voor de kinderen thuis is hieronder te downloaden. Bij dit adventsproject is ook een prachtig boekje te bestellen om deze tijd als gezin thuis te beleven met de Bijbelverhalen, weetjes, ideeën, knutsels, puzzels.
Van harte aanbevolen!
Te bestellen op: https://debijbel.nl/bijbelbasics

Lees maar eens in je bijbel Lucas 1:26-56

Iedere adventszondag open je een luikje van de poster, zo zie je steeds meer de Bijbelverhalen bij het thema tevoorschijn komen. Deze is te bestellen via https://bijbelgenootschap.nl[Deze regel wordt vervangen door het bestandsbeheer als het artikel bekeken wordt]

 

 

 

 

 

 

 


© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy