Hallo allemaal,

Ook deze week weer een nieuw verhaal voor jullie. Hieronder kun je de bijbehorende werkjes downloaden.

1 augustus 2021
Het verhaal gaat over: Afhankelijk van God – Jakobus 4: 13-17 en 5:12

Inleiding
Van wie houd jij het meest? Wat doe je voor iemand van wie je houdt? Hoe weet je dat je van iemand houdt?
Bijbelverhaal
In het witte huis van Simon staat alles voor het eten klaar. De tafel is gedekt, er staan bekers voor de wijn en mandjes voor het brood. Vandaag krijgt Simon een gast. Deze gast is Jezus. Simon heeft Hem uitgenodigd voor het eten, daarom moet alles erg goed zijn. Het huis is gepoetst en er is genoeg eten. Simon loopt nog eens naar buiten, hij wacht op Jezus. Maar dat duurt niet lang, want Jezus komt al aangelopen. In het huis liggen Simon en Jezus aan tafel; Simon aan een kant op een bank en Jezus aan de andere kant. Ze eten, drinken en praten met elkaar. In het dorp, waar het huis staat, weten de mensen ook dat Jezus er is. Een vrouw wil naar Hem toe. Zonder dat het afgesproken is, stapt ze het huis binnen. Kijk eens goed naar haar gezicht: ze huilt. ‘Mevrouw, waarom huilt u?’ Simon wil dat vragen, maar de vrouw kan niet stoppen met huilen. Ze buigt voor de voeten van Jezus en ze huilt zodat de voeten nat worden. Daarna droogt ze de voeten met haar lange haren af en ze kust zijn voeten. Dan doet de vrouw nog iets bijzonders. Ze pakt een flesje met zalf en maakt het open. De dure zalf druppelt uit het flesje en daarmee wrijft ze de voeten van Jezus in. ‘Nou zeg’, denkt Simon, ‘als Jezus zou weten wie deze vrouw is, zou ze Hem toch niet mogen aanraken?’ ‘Ik ken haar wel, deze vrouw heeft zoveel slechte dingen gedaan, dat vindt Hij toch nooit goed!’ Maar Jezus weet wat Simon denkt. ‘Ik wil wat tegen je zeggen, Simon’ ‘Kijk eens naar deze vrouw, zij heeft mijn voeten gewassen, maar jij hebt geen water aan Mij gegeven. Zij heeft zalf op mijn voeten gesmeerd, jij hebt dat niet gedaan.’ Simon is er stil van. Het klopt wat Jezus zegt. Jezus praat verder: ‘Deze vrouw heeft verkeerde dingen gedaan. Maar nu laat zij zien dat ze zoveel van Mij houdt. Aan alle slechte en gemene dingen van de vrouw denk Ik niet meer, het is allemaal weg, vergeven en vergeten.’ O, wat is de vrouw blij. Zij weet dat ze zoveel van Jezus houdt en dat Hij haar écht gelukkig maakt. Ze kan nu wel zingen in plaats van huilen. Weet je wat ze zou willen zingen? ‘Jezus ik hou van U, want U maakt mij zo blij’. Jezus kan het liedje bijna horen. Hij zegt tegen de vrouw: ’Je hebt het goed gedaan, je zult gelukkig zijn!’ Wat een geluk!

De tekening en de werkjes kunnen hieronder gedownload worden..

[Deze regel wordt vervangen door het bestandsbeheer als het artikel bekeken wordt]

Fijne Vakantie Filmpje

Welkom!

Deze site staat vol met verschillende activiteiten speciaal voor jullie. Kom gerust eens langs en neem je vrienden mee! Er is vast wel iets voor je bij. Je bent van harte welkom!

Bij iedere activiteit staat de naam van een contactpersoon. Bel of mail gerust als je meer wilt weten. Ook als je in plaats van deelnemer bijvoorbeeld als leiding of in het bestuur iets wilt betekenen.

Jeugdteam Kinderdienst Kindernevendienst Kinderkoor kinderpastoraat
Panta Rhei Jongerennevendienst   Huiscatechese Jeugddienstcommissie