Werkgroep "Buitenbeentjes"

Hoe ga je om met iemand die "anders" is?
Hoe ga je daar als ouder en kind mee om?
Hoe ga je daar als gemeentelid mee om?
Hoe kwetsbaar ben je, ook binnen onze kerkelijke gemeente?
Voel je je veilig?
Vanuit deze vragen biedt de werkgroep "Buitenbeentjes" mogelijkheid tot gesprek en ondersteuning.

De werkgroep heeft als doelstelling:
- Erkenning en herkenning van het probleem dat we vandaag de dag veel te maken hebben met kinderen en volwassenen die "anders" zijn, of zich "anders" voelen. Door oorzaken zoals ADHD, autisme en chronische ziekten kunnen mensen tegen beperkingen "aanlopen".
- Aandacht voor Buitenbeentjes; iedereen hoort erbij, en mag opgenomen zijn in het midden van onze gemeente.
- Zorg voor hen, juist op die plaatsen waar zij samen komen met anderen binnen onze gemeente. Te denken valt aan kerkdiensten, vergaderingen, kinderoppas, kindernevendienst, clubs en catechisatie.

De werkgroep organiseert 2 x in het jaar een bijeenkomst waar ontmoeting en informatie over dit onderwerp centraal staan. Ook wil de werkgroep een steun- en aanspreekpunt zijn voor problemen die zich voordoen tijdens catechese, club, oppas en in de kerk.

De werkgroep bestaat uit:
Marlien van de Bunt en Cynthia Molenaar.