Jeugddiaconaat


Binnen het Jeugdteam is er aandacht voor het jeugddiaconaat. Met de kinderen en jongeren zetten we ons in voor hulp aan anderen en omzien naar elkaar. 
 
Zo maken we met de kinderen van de kindernevendienst en de clubs bijvoorbeeld een kaartje of een boekenlegger voor een ander. Dit kaartje of deze boekenlegger voegen we bij de kerstattenties die worden rondgebracht in onze gemeente. Met een groep kinderen van club brengen we kerstattenties bij gemeenteleden in Sint-Jozef en bij gemeenteleden in de Veenepoort. Met jongeren van de jongerennevendienst brengen we met Palmpasen een bloemetje naar gemeenteleden in Sint-Jozef. 
 
Tijdens het Kids Lentefeest organiseren we met de kinderen van de clubs en van de Rank activiteiten en verkopen we spullen voor het goede doel. 
 
Als jeugddiaconie doen we ook mee met de actie vakantierugzak. Samen met de kinderen zamelen we speelgoed in voor kinderen in Nijkerk die niet op vakantie kunnen. Zo willen wij deze kinderen een vakantiegevoel geven.
 
En de kinderen helpen de diakenen bij het collecteren in de kerk.
 
Wanneer er vanuit de jongeren of kinderen ideeën zijn om geld in te zamelen voor een goed doel, willen we daarbij graag meedenken en ondersteunen. Samen kom je verder! Een diaconale houding is iets wat we kinderen al jong kunnen leren. Jeugddiaconaat zien we dus niet als aparte activiteiten, maar als een levensstijl die we bij kinderen en jongeren willen stimuleren. 
 
Heb je vragen of ideeën? Mail gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Margriet Vedder en Karin Wulfsen
 

© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy