Jeugddiaconaat

Binnen het Jeugdteam is er aandacht voor het Jeugddiaconaat. Met de kinderen en jongeren zetten we ons in voor hulp aan anderen en omzien naar elkaar.

Zo maken we met de kinderen van de kindernevendienst en de clubs bijvoorbeeld een kaartje voor een ander. De kaarten voegen we bij de kerstattenties, die worden rondgebracht in onze gemeente. Met een groep kinderen van club brengen we kerstattenties bij gemeenteleden in Sint Jozef. En met jongeren uit de kerk hebben we met Palmpasen een bloemetje naar gemeenteleden gebracht.

Af en toe vragen we kinderen te helpen collecteren in de kerk. Tijdens het voorjaarsevent hebben we een kledingbeurs georganiseerd. Met de kinderen en jongeren verkochten we ingezamelde kinderkleding. De opbrengst was voor het goede doel.

Een diaconale houding is iets wat we kinderen al jong kunnen leren. Jeugddiaconaat zien we dus niet als aparte activiteiten, maar als een levensstijl die we bij kinderen en jongeren willen stimuleren.

Heb je vragen of ideeën? We horen het graag, dus mail gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Rianne Koelewijn en Gerda de Jong