Jeugdactiviteiten

Clubs
Buiten de kerkdiensten zijn er activiteiten voor kinderen, tieners en jong volwassenen. De GJO is er voor kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool en voor de eerste drie klassen van de middelbare school. Ora richt zich op de leeftijd van 15 t/m 24 jaar. Tenslotte is er elke laatste zaterdag van de maand iets leuks voor de tieners; Yound Activity.
Koren
We houden van zingen en dat doen we uiteraard in één van onze koren.
Overige activiteiten
Naast de clubs en de koren hebben we nog meer activiteiten. Onder andere gaan we in de zomer op kamp. Daarnaast zijn er activiteiten rond de startzondag, zoals (vaak) een vossenjacht.

Plannen 2020-2021

Activiteiten van het Jeugdteam voor jullie!

Dit jaar is anders dan anders. Het coronavirus heeft ook grote invloed op het uitvoeren van het jeugdwerk. We zoeken naar nieuwe vormen van
samenzijn en andere manieren om contact te maken met de kinderen en onze jeugd. Dit vraagt om flexibiliteit en creativiteit. Niet alleen van het jeugdteam, maar ook van alle vrijwilligers die de jeugd een warm hart toe dragen.

We hopen in het nieuwe seizoen weer zoveel mogelijk vertrouwde activiteiten te kunnen oppakken binnen de richtlijnen van het RIVM, zodat een gevarieerd aanbod is voor gezellige, ontspannende en leerzame activiteiten voor onze jeugd. Doel is om de jeugd samen te brengen, zodat vriendschappen kunnen ontstaan, ze zich thuis voelen en gezien worden in onze kerk. We willen onze kinderen en jongeren bekend maken met de liefdevolle boodschap van God onze Vader, Jezus Christus zijn Zoon en de Heilige Geest.

Activiteiten die voorzien zijn, zijn onder andere de navolgende:
• Het organiseren van een toerustingsavond voor alle vrijwilligers;
• Inspiratie / evaluatiemoment voor de vrijwilligers die werken met kinderen onder de 12 jaar;
• Inspiratie / evaluatiemoment voor de vrijwilligers die werken met kinderen boven de 12 jaar;
• Paaschallenge;
• Jeugddiensten;
• Rozenactie voor de examenkandidaten;
• Diverse acties in samenwerking met de diaconie;
• Achterkant Kompas;
• Gezellige activiteit ter afsluiting van het seizoen.

Verder gaan wij door met het Relationeel Jeugdwerk en staan we waar nodig klaar om een persoonlijk bezoek te brengen om iemand een hart onder de riem te steken. We willen graag, op welke manier dan ook, contact leggen met en tussen jongeren waarbij geloof als rode draad dient.

Houdt voor actuele planning en aanbod houdt  Het Kompas in de gaten. Via mail- en app-groepen proberen we zoveel mogelijk mensen te informeren over leuke activiteiten.

Vindt uw kind het spannend om alleen naar een leuke activiteit te gaan? Nodig dan een vriendje of vriendinnetje uit om mee te gaan. Geen probleem, want vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom!