Jeugddiaconaat


Binnen het Jeugdteam is er aandacht voor het jeugddiaconaat. Met de kinderen en jongeren zetten we ons in voor hulp aan anderen en omzien naar elkaar. 
 
We maken met de kinderen van de kindernevendienst en de club iets leuks voor bij de kerstattenties die worden rondgebracht in onze gemeente. We hopen komend jaar weer met de kinderen van de club de kerstattenties rond te kunnen brengen bij gemeenteleden in Sint Jozef en de Veenepoort. 
 
Afgelopen seizoen hebben jongeren in een doos geslapen voor het mooie doel van Frank en Fleur in Uganda en heeft de jeugd meegedaan aan de statiegeldactie van de ZWO.

Tijdens de bijeenkomst met de Oekraïense vluchtelingen hebben jongeren geholpen met de activiteiten voor de Oekraïense kinderen. 
 
Een diaconale houding is iets wat we kinderen al jong kunnen leren. Jeugddiaconaat zien we dus niet als aparte activiteit, maar als een levensstijl die we bij kinderen en jongeren willen stimuleren.

Wanneer er vanuit de jongeren of kinderen ideeën zijn om geld in te zamelen voor een goed doel willen we daarbij graag meedenken en ondersteunen. Samen komen we verder!

Heb je vragen of ideeën? Mail gerust naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Margriet Vedder en Karin Wulfse
 

Downloaden Kruiskerk-app

t,b,v, Apple ios en Android
app store 117x35
google play 116x35